X

Новий хот-хетч від Kia: чим здивувала нова Cerato GT

Компания Kia выпустила на рынок модель Cerato GT - еще один автомобиль в сегменте хот-хэтчей. Удастся ли этому "заряженному" корейцу выделиться на фоне конкурентов, и если да - то за счет чего.

Сегмент “гарячих” хетчбеків – один із найміцніших на всьому автомобільному ринку. Практично кожна компанія складає свій хот-хетч, і Kia не стала винятком. У цій ролі від корейців виступив свіжоспечений Cerato GT. Машина отримала 1.6-літровий чотирициліндровий двигун GDI із турбонаддувом, який видає 201 кінську силу і 265 ньютон-метрів. Такі самі характеристики видавав і культовий Volkswagen Golf Mk6 GTI із дволітровим турбодвигуном.

Читайте також:
Kia анонсувала конкурента Porsche Taycan

У комплекті із двигуном йде семиступінчаста коробка передач із подвійним зчепленням. Такий набір дає змогу автомобілю розганятися до першої сотні за цілком пристойні 7 секунд. Однак справедливості заради, перше, чим нова Cerato GT “б’є в сердечко” – це дизайн.

Сила дизайну

Зовнішній вигляд нового Kia справді здатний виділяти цей хетчбек із потоку, зокрема завдяки гострому і відточеному передку автомобіля. А найбільше на ньому, звісно, впадає в око фірмова “тигрина” решітка Kia в чорно-червоному поєднанні кольорів оздоблення.

Увагу привертає і оптика автомобіля. У передніх фарах ховаються по чотири окремих світлодіодних ліхтаря денного світла. Причому ці лампи не надто відрізняються від тих, які використовують в останніх моделях Porsche. Ззаду розташувалися вузькі ліхтарі, які чудово поєднуються з подвійними вихлопними трубами і глянцевим чорним бампером.

Читайте також:
Kia представила унікальну технологію контролю сліпих зон на новому Sorento (відео)

Усередині головний акцент припадає на восьмидюймовий сенсорний екран. Саме він відповідає за GPS, а також систему Apple CarPlay або Android Auto. Також по всьому салону заховані 8 динаміків аудіосистеми JBL, які дають пасажирам доволі пристойну якість звуку.

У стартовому комплекті Kia Cerato GT знайшлося місце спортивним педалям, безключовому доступу, камері заднього ходу, а також набору систем допомоги водієві. До них увійшли функції утримання автомобіля в смузі руху, адаптивний круїз-контроль і моніторинг “мертвої зони”.

Ціна на автомобіль стартує приблизно з позначки в 24 000 доларів.