X

Новий Hyundai Santa Cruz — сучасний пікап, який здивував габаритами

Новинку предложат с двумя моторами на выбор и с технологичным салоном

Південнокорейська марка представила перший пікап у своїй сучасній історії — Hyundai Santa Cruz 2022. Виробник позиціонує його як Sport Adventure Vehicle — спортивний пригодницький автомобіль. Або просто машина для активного способу життя, якщо говорити людською мовою.

Santa Cruz — це серійна версія однойменного концепту, який дебютував на Північноамериканському автосалоні 2015 року. Дорогою до конвеєра він став менше, позбувся деяких дизайнерських рішень шоу-кара і тепер нагадує Tuscon 2022 року (на базі якого і побудований). Зокрема, у автомобілів схоже оформлення передньої частини, але спільних кузовних елементів у них немає.

Порівняно з іншими американськими пікапами новий Santa Cruz здається крихіткою. Його довжина — 4,97 метра, розмір колісної бази — 3 метри. Вантажний відсік — 132,3 см. Якою буде вантажопідйомність пікапа Hyundai, не повідомляється. Проте, чекати якихось величезних цифр не варто.

У салоні — 8,0-дюймовий екран мультимедіа з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto. Опціонально екран трохи додасть в розмірах — за доплату діагональ становитиме 10,0-дюймів. З’явиться цифрова панель приладів.

У моторній лінійці Hyundai Santa Cruz два агрегати. Базовий — 2,5-літровий атмосферний двигун потужністю 193 к.с., працює в парі з 8-ступеневою автоматичною коробкою передач і повним приводом. Другий — турбований мотор такого ж об’єму, видає 280 к.с. У пару йому передбачена роботизована коробка передач із двома зчепленнями.

Уже в базовій версії пікап Хюндай оснащений системою автоматичного гальмування з функцією розпізнавання велосипедистів і пішоходів.

Складання Hyundai Santa Cruz налагодять на заводі південнокорейської марки в штаті Алабама, США в червні цього року. Вартість пікапа поки що не озвучена. Відносно компактні розміри і невеликий вантажний відсік порівняно з конкурентами показують новий Hyundai не в найвигіднішому світлі. Залишається сподіватися, що ціна виявиться привабливою.

Читайте також:
Маленький Santa Fe: Hyundai показала кросовер Alcazar для великої родини