X

Новий Jaguar XF 2021: розкішний салон і гібридний мотор

Компания Jaguar полностью рассекретила обновленную версию представительского седана XF второго поколения

Седан Jaguar XF, що з’явився на ринку у 2015 році, вже готовий до масштабного оновлення. Виробник якраз провів рестайлінг популярної моделі. Він охоплює традиційне коригування зовнішності і повністю новий салон.

Серед зовнішніх змін — ширша радіаторна решітка з ромбоподібним малюнком, збільшені повітрозабірники і тонкі світлодіодні фари, візуально розділені на дві секції. На кормі — нова світлотехніка і перемальований бампер. Колісні диски діаметром 18, 19 і 20 дюймів доступні в трьох варіантах дизайну.

Повністю новий салон Jaguar XF 2020 оформлений у стилі кросовера F-Pace, який також зазнав модернізації: цифрова приладова панель, проекційний дисплей і мультимедійна система Pivi Pro з вигнутим 11,4-дюймовим дисплеєм, підтримкою Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth, стрімінгових сервісів і оновлень софту “повітрям”.

На місці колишньої “шайби” — джойстик автоматичної коробки передач. Доповнює картину триспицеве кермове колесо, запозичене у електрокара Jaguar I-Pace. Також оновленому седану Ягуар дісталася кліматична система з іонізатором і фільтрацією повітря рівня PM2. 5, здатна вловлювати найменші частинки й алергени.

Двигунову гамму переглянули. Якщо раніше покупці обирали з дев’яти дизельних і бензинових агрегатів, то зараз їх три. Це чотирициліндрові мотори сімейства Ingenium об’ємом 2 літри. Всі вони пов’язані з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Мотори відрізняються ступенем форсування — від 250 до 300 к.с.

Крім того, майбутнім власникам запропонують дизельний агрегат, що працює в системі «м’який гібрид». Його потужність становитиме 204 к.с.

Читайте також:
Екосалони Jaguar і Land Rover зроблять революцію в автосвіті: що відомо

Замовлення на новинку вже приймають, але поки що тільки у Великій Британії. Початок продажу заплановано на весну 2021 року.