X

Новий Kia Sorento підготували до суворого бездоріжжя

Особые автомобили дебютировали в качестве концептов и призваны продемонстрировать вектор будущего развития марки

Kia Sorento має непоганий попит серед покупців і прекрасно показує себе на міських дорогах. У зв’язку з цим виробник вирішив спробувати модель в інших іпостасях і випустив дві нові версії. Вони постали в ролі концептів і обігрують тему подорожей бездоріжжям, а саме в пустелях і горах. Перший варіант отримає назву Yosemite, а другий – Zion.

Розробкою новинок займалася майстерня LGE-CTE Motorsports, розташована в Каліфорнії. В основу обох автомобілів ліг Sorento X-Line 2021 року з поліпшеними кутами в’їзду і з’їзду, збільшеним до 211 мм дорожнім просвітом, модернізованою системою повного приводу і багажником на даху. Такий кросовер Кіа оснащується 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 194 або 285 к.с.

Sorento Yosemite розроблений для поїздок у гори. Кузов пофарбований у матовий зелений відтінок Pine Green, який доповнюють глянцеві і матові чорні акценти. Версія Zion позиціонується як авто для подорожей в пустелі і пофарбована в характерний для цієї місцевості колір Desert Sand, який також доповнюють чорні глянцеві елементи. Обидві версії кросовера оснащені захисними пластинами з сатинованого хрому, кастомними розширювачами крил, багажником на даху, додатковим світлодіодним освітленням і 20-дюймовими колесами, взутими в всюдихідні шини.

Читайте також:
Чекали іншого: новий Kia Sportage представили офіційно

Презентували концепти в рамках дилерської конференції Kia Motors America. За словами представників компанії, обидва шоу-кари були розроблені для того, щоб наочно показати майбутню стратегію розвитку марки. Річ у тім, що вона змістилася в бік позашляховиків і чимало майбутніх моделей будуть виконані відповідно до цього сегменту.