X

Новий Kia Sorento зберіг дизельну версію

Продажи обновленного кроссовера стартуют в ближайшие время

Kia повністю розсекретила новий Sorento. Зовні модель 2024 року відрізняється збільшеною решіткою радіатора та вертикальними фарами, запозиченим у флагмана кросоверної лінійки Kia Telluride. Також у нового Sorento більш довгий капот, інші бампери та задні ліхтарі.

У салоні — вигнутий екран, що об’єднав два 12,3-дюймові екрани (панель приладів та «мультимедійку»). Мультимедійна система розпізнає водія по відбитку пальця й підтримує синхронізацію зі смартфоном та оновлення «по повітрю». Також вся необхідна водієві інформація виводиться на проєкційний екран на лобовому склі.

На ринку Kia Sorento 2024 року запропонують у бензиновій, дизельній та гібридній версіях. Бензиновий кросовер укомплектований 2,5-літровим турбомотором потужністю 281 к.с. Дизельний — 2,2-літровим наддувним мотором на 194 к.с. У гібридній версії 1,6-літровий бензиновий двигун потужністю 180 к.с. доповнений 60-сильним електромотором.

У паливних версіях агрегат пов’язаний з 8-ступінчастим «роботом» із двома зчепленнями. У гібрида коробка — 6-ступінчаста автоматична. Привід — передній або повний.

У стандартній комплектації два відеореєстратори (спереду та ззаду) та салонне дзеркало заднього виду з вбудованим дисплеєм. На нього транслюється картинка з камери заднього виду.

Читайте також:
Новий електричний пікап Kia дебютує у 2025 році

У рідному ринку марки у Південній Кореї продажі Kia Sorento 2024 року стартують найближчими днями. Ціни обіцяють озвучити додатково.