X

Новий Kia Sportage 2022 показали в русі — на вигляд чудово

Следующее поколение кроссовера дебютирует в ближайшие две недели

Нове покоління кросовера Kia Sportage вже неодноразово потрапляло на фото та відео. Автомобіль показали з усіх боків і навіть заглянули в салон, частково розсекретивши його оснащення. Тепер у мережу потрапив ролик, на якому продемонстрували новинку в русі.

Прототип моделі, як і раніше, покритий щільним камуфляжем і фальш-панелями, які не дають змоги детально роздивитися дизайн. Проте можна відзначити наявність складної світлодіодної оптики, оригінальних колісних дисків і похилої лінії даху. Щільне маскування проявило обриси решітки. Вона на вигляд глибока і широка, і водночас зберегла характерну форму “тигровий ніс”.

Відомо, що новий Кіа Спортейдж створено на тій самій модульній платформі, що і Hyundai Tucson 2021. Залежно від ринку він буде поставлятися з різною колісною базою і моторною гамою. До європейської лінійки увійде 2,5-літровий чотирициліндровий агрегат потужністю 187 к.с. і гібридний варіант на основі 1,6-літрового чотирициліндрового турбодвигуна з віддачею 226 к.с. (350 Нм).

Читайте також:
Новітній Kia Sportage повністю розсекречений (хоча ми очікували іншого)

Дата офіційної презентації нової генерації кросовера Kia поки що не названа. За даними інсайдерів, його мають представити в найближчі пару тижнів, а на ринок новинка вийде наприкінці 2021 року.