X

Новий Kia Sportage без камуфляжу: агресивний дизайн і найсучасніші технології

Новейший кроссовер станет не только очень стильным, а и невероятно технологичным и безопасным

Нове покоління компактного кросовера Kia Sportage офіційно представлять навесні 2021 року. Це, мабуть, одна з найбільш очікуваних новинок. Автомобіль неодноразово потрапляв у поле зору фотошпигунів, але зловити модель без камуфляжу не вдалося нікому. Виправити цей недолік знову взялися незалежні художники, які на підставі шпигунських знімків створили реалістичні зображення.

Стверджувати, що новий Кіа Спортейдж 2021 буде саме таким, не можна. Але навіть зараз ми бачимо виразну схожість із тестовими прототипами. Так, згідно з новими зображеннями, компактний кросовер обзаведеться сміливішою зовнішністю з похилою лінією даху. В основу моделі ляже модульна платформа, на якій також базується новий Hyundai Tucson.

П’яте покоління кросовера обзавелося переглянутою решіткою радіатора, новими світлодіодними головними фарами з зигзагоподібними ДХВ, фактурним капотом, невеликими незграбними задніми ліхтарями, з’єднаними світлодіодною смугою, і хромованими декоративними елементами.

За попередніми даними, новий Sportage 2021 отримає компоновку салону в стилі Хюндай Туссан. Варто очікувати повністю цифрову приладову панель, новітню мультимедійну систему з “летючим” екраном і перероблений центральний тунель. До того ж, авто обзаведеться розширеним переліком систем допомоги водієві, що зробить його найбезпечнішим у лінійці виробника.

Читайте також:
Новий Kia Sorento підготували до суворого бездоріжжя

Ситуація з силовими агрегатами до кінця не зрозуміла. Достовірно відомо, що в моторну гамму увійдуть варіанти з бензиновими і дизельними двигунами, а також гібридна версія. Очікується, що вона охоплюватиме 1,6-літровий бензиновий двигун і електродвигун. Підсумкова потужність становитиме 227 к.с. і 350 Нм. У повністю електричному режимі кросовер Кіа зможе проїхати до 50 км.