X

Новий кросовер BMW X8 вперше показали офіційно

Премьера новинки запланирована на 2 декабря 2021 года

BMW поділилася першим знімком чергової новинки —концептуального кросовера XM. Очікується, що він дасть уявлення про те, який вигляд буде мати наступний флагман марки — повнорозмірний кросовер X8. Прем’єра відбудеться через кілька тижнів на щорічному міжнародному художньому ярмарку Art Basel в Маямі-Біч, Флорида.

Судячи з єдиного тизера, новинка отримає вузьку діодну оптику, а величезні фірмові ніздрі BMW відтепер будуть прикрашені підсвічуванням. Підсвічувана решітка радіатора стане свого роду візитною карткою М-моделей марки.

Якими будуть характеристики нового концепту, поки що достовірно не відомо. У БМВ говорять лише про те, що у XM буде електрифікована силова установка і вражаючі динамічні характеристики.

Уперше про те, що марка веде розробку такої високопродуктивної моделі, стало відомо кілька років тому. За деякими даними, в рух кросовер приводитиме силова установка, що складається з 4,4-літрового бензинового мотора V8 і електродвигуна. Потужність установки становитиме 750 к.с., із них 200 к. с. припаде на електромотор. Судячи з усього, флагман по праву можна буде назвати найпотужнішим серійним BMW.

Читайте також:
Стару BMW намагалися очистити сухим льодом: що вийшло в результаті

Товарну версію нового флагмана баварці представлять наприкінці 2022 — початку 2023 року. Поки що чекаємо прем’єри концепту, запланованої на 2 грудня.