X

Новий кросовер Ford на платформі VW вперше засвітився на фото

Пока еще безымянная электрическая новинка получит запас хода 400 км и оправится на конвейер в 2023 году

Щоб розширити зони впливу, два світових автогіганти уклали угоду про спільне виробництво автомобілів. У рамках домовленостей Ford отримає доступ до платформи MEB, А Volkswagen — можливість випустити пікап Amarok і позашляховик на шасі Ranger.

Новий електричний кросовер Ford уже потрапив на фото. Прототип електромобіля повністю покритий чохлом, який не дає змоги роздивитися деталі. На відміну від співплатформних WV ID.3 і ID.4, електрокар отримав більш кутастий кузов з яскраво вираженими гранями. До того ж, він більший і вищий за споріднені моделі.

Судити про деталі складно. Про що можна сказати напевно – електромобіль Форд обзаведеться майже вертикальною передньою частиною, подовженим капотом, заваленим назад вітровим склом, бампером із великим повітрозабірником, широкими колісними арками і аеродинамічними дисками. Щодо технічної сторони — офіційної інформації поки що немає. Однак інсайдери стверджують, що новинці обіцяна силова установка на 300 к.с. і батарея, яка забезпечить запас ходу до 400 км.

Читайте також:
Який на вигляд ідеальний позашляховик Ford за $400 000 для кінця світу

Ще один цікавий момент — найімовірніше, на фото потрапив повнорозмірний глиняний макет. Але це зовсім не означає, що “живий” прототип ще не готовий. Виробництво електромобіля буде налагоджено на заводі Ford в Кельні (Німеччина). Дебют поки ще безіменного кросовера має відбутися до кінця 2021 року, а на конвеєр він піде у 2023-му.