X

Новий кросовер Kia показали в мережі — буде і гібрид, і повністю електричний варіант

Новинку презентуют в конце 2021 года, а на конвейер она встанет уже в начале 2022-го

Компактний кросовер Kia Niro, який вийшов на ринок в 2016 році і пережив масштабний рестайлінг у 2019, готується змінити покоління. Виробник уже завершив етап розробки і розпочав тестування прототипу новинки. Очікується, що автомобіль постане в абсолютно новому образі, але про все докладніше.

Спираючись на інформацію, отриману від виробника, а також шпигунські знімки, інсайдери підготували рендер моделі. Новий Кіа Ніро 2022 вийшов стильним і тепер схожий на концепт HabaNiro, представлений на міжнародному автосалоні в Нью-Йорку в 2019 році. Зокрема, в обох моделей в єдиній концепції виконані передня і задня частина. Серед деталей можна виділити тонку передню решітку, цікаві світлодіодні фари з ДХВ і задні ліхтарі у формі бумеранга.

Незважаючи на те, що левова частка футуристичності була втрачена під час переходу від концепту до серійної версії, новий кросовер Kia Niro 2022 все одно маж приголомшливий вигляд. Порівняно з актуальною версією він став довшим і вищим, що забезпечить пасажирам більше комфорту. Також компактний кросовер стане більш технологічним, отримавши в оснащення сучасну мультимедійну систему Kia Uvo, керувати якою можна за допомогою жестів, цифрову приладову панель з 12,3-дюймовим екраном і навігацію в режимі реального часу. Також новинці обіцяно максимальний пакет систем допомоги водієві і асистентів безпеки, який охоплює адаптивний круїз-контроль, асистент руху в займаній смузі, моніторинг сліпих зон і парктронік.

Читайте також:
В Украине презентован обновлённый KIA Rio - долгожданный седан в семействе бренда KIA

Офіційної інформації про силові установки немає. Ймовірно, Kia знову запропонує Niro в гібридному і суто електричному варіантах. Зокрема, поточна електрична модифікація оснащена мотором з віддачею в 201 к.с. і акумуляторною батареєю ємністю 64 кВтг, яка забезпечує запас ходу 455 км. Можливий і більш продуктивний гібрид з підзарядкою, запозичений у Kia Sorento. Він охоплює 1,6-літровий турбодвигун і електромотор, які сумарно видають 261 к.с.