X

Mercedes і BYD розсекретили електрокар із запасом ходу 500 км

Daimler и BYD разработали большой кроссовер Denza X

Новий кросовер Denza X повністю розсекретили. Спільну розробку концернів Daimler і BYD представлять на автосалоні в Гуанчжоу 22 листопада, а продаж авто стартує на початку 2020 року.

Китайський кросовер Denza X досягає 4,89 м в довжину і є семимісним. У автомобіля доволі стриманий дизайн з плавними обводами кузова. Від захованих дверних ручок і дзеркал заднього виду (як на концепті) було вирішено відмовитися.

В оздобленні салону використано шкіру та дерево. У кросовера велика віртуальна панель приладів, а найоригінальніша деталь – центральний тачскрін мультимедійної системи, що обертається. У топовій версії є електропривід і вентиляція передніх сидінь.

Новий Denza X буде доступний у двох версіях. Повнопривідний плагін-гібрид оснащений 2,0-літровим бензиновим турбодвигуном і двома електромоторами сумарною потужністю 400 к.с. він здатний розігнатися до 100 км/год за 5 с.

Читайте також:
Mercedes назвав причину відмови від великого запасу ходу електрокарів

Пізніше з’явиться електричний кросовер з переднім приводом. Потужність його двигуна становить 245 к.с., а запас ходу – 500 км за циклом NEDC.