X

Новий кросовер Peugeot — що відомо про машину наразі

В скором времени новое поколение хэтчбеков и универсалов 308 серии пополнится более практичным автомобилем

Peugeot готує ще один кросовер. Він буде похідним від нового покоління Peugeot 308, яке дебютує цього року. У 2022-му, коли до лінійки приєднається універсал 308 SW, з’явиться і новий кросовер.

Новинка розділить з 308 платформу EMP2. На відміну від хетчбека, кросовер не отримає електричну версію. Автомобіль буде доступний з бензиновим 1,2 PureTech у складі “м’якого” гібрида, турбодизелем 1,5 BlueHDi і підзаряджуваною гібридною установкою на базі 1,6-літрового мотора.

Згідно з інформацією французьких ЗМІ, автомобіль досягне 4,7 метра в довжину. Відповідно, машина вийде великою — довшою за кросовер Peugeot 3008 (4450 мм), але, найімовірніше, нижчою. Дизайн новинки буде схожий на 308-му серію. Від інших представників цієї лінійки поки ще безіменному кросоверу дістанеться оформлення передньої частини, а корма буде іншою. Також відмінною рисою моделі виявляться збільшений дорожній просвіт і великі колеса.

Читайте також:
Лев PEUGEOT загарчав ще голосніше! Зустрічайте новий логотип Бренду

Виробник ще не вирішив, як називатиметься новинка. У ЗМІ міркують про назви 408 або навіть 4008 – як відомо, кросовери Пежо отримують два нулі в назві. Інших деталей поки що немає — з’явилися хіба що фотографії невисокої якості.