X

Новий кросовер Toyota CH-R на відмінно пройшов краш-тести

EuroNCAP провел краш-тест новейшего кроссовера Toyota CH-R

Європейський комітет EuroNCAP випробував у краш-тестах кілька новинок, серед яких виявилася нова модель Тойота – кроссовер Toyota CH-R, який є перспективною моделлю для України.

За підсумками випробування Toyota CH-R отримав 5 зірок. Фахівці комітету високо оцінили захист дорослих пасажирів — на 95%. За іншими категоріями SUV також заробив прекрасні оцінки: захист дітей — 77%, робота електронних асистентів – 78%, а безпека пішоходів — 76%.

Сильною стороною Toyota CH-R назвали систему екстреного гальмування з функцією виявлення перешкод. При цьому без нарікань теж не обійшлося: кілька відсотків SUV’у зняли за відсутність функції оповіщення про перевищення швидкісного ліміту (цей помічник пропонують як опцію, тому його і не брали до уваги).

Одночасно з Toyota CH-R у краш-тесті брали участь ще п’ять моделей: Новий Land Rover Discovery V, Audi Q5 другого покоління, новий Citroen C3, оновлений Fiat 500 і Ford Ka+ свіжої генерації. Ленд Ровер і Ауді також отримали по 5 зірок, Сітроену дісталося 4 зірки, а Фіату і Форду — лише по 3.