X

Новий кросовер Toyota з’явиться через місяць – що відомо про машину

Дата и место премьеры электрической модели уже известны

Японський виробник назвав дату і місце прем’єри компактного кросовера. Нову модель Toyota покажуть в рамках Шанхайського автосалону, який відкриє свої двері для відвідувачів 21 квітня 2021 року – приблизно через місяць.

Крім того, анонс автомобіля в Toyota вирішили підкріпити тизером. На ньому видно лише силует кросовера. Сама новинка прикрита тканиною. Існують припущення, що в Шанхаї Toyota покаже не повністю готовий до виробництва автомобіль або ж розкриє не всі його характеристики. Появу товарного варіанту очікують через 2-3 роки.

Все, що поки що відомо про безіменну новинку – це платформа, яка лежить в основі. Кросовер побудують на архітектурі e-TNGA. Вона дає змогу будувати передньо-, задньо- , а також повнопривідні електромобілі. Габарити і розмір колісної бази можуть варіюватися. Те саме стосується і встановлення батарей різної ємності та розмірів.

Читайте також:
Глава Toyota напугал Apple проблемами автобизнеса

Коли новий кросовер Тойота вийде на ринок, він зможе потіснити Nissan Ariya і Volkswagen ID.4, склавши їм конкуренцію. Але жодних технічних подробиць поки що немає. З іншого боку, чекати залишилося недовго.