X

Новий кросовер Toyota вже готовий — прем’єра скоро

Официально новую модель покажут 19 апреля 2021 года на автосалоне в Шанхае

Toyota опублікувала короткий проморолик нового електричного кросовера, розробленого за участю Subaru. Концепт майбутньої серійної новинки японці привезуть на автосалон в Шанхай.

Яким буде новий кросовер зовні, судити складно. В опублікованому компанією 15-секундному відео показали тільки “ніс” електромобіля з тонкими смужками світлодіодної оптики і синіми логотипом Toyota.

Аналогічна модель з шильдиком Subaru очікується пізніше. Як повідомляється, кросовер матиме ім’я Subaru Evoltis. Нова Тойота, ймовірно, вийде на ринок під суббрендом BZ (Beyond Zero). Заявка на реєстрацію товарного знака та логотипу BZ вже подана. В основу середньорозмірного кросовера, описаного як “дуже європейський за ДНК і дизайном”, ляже платформа e-TNGA. Відомо, що архітектура, яку розробляють спільно з Subaru, підтримуватиме передній, задній і повний привід, а також різні типи електродвигунів і акумуляторних батарей (від 50 до 100 кВтг).

Як сказав керівник відділу продажів і маркетингу Toyota Europe Метт Гаррісон в інтерв’ю Automotive News Europe в грудні 2020 року, серійна версія нового електрокросовера з’явиться на ринку Європи “через кілька років”.

Поки ще безіменна новинка стане однією з шести батарейних моделей марки. Усі вони з’являться в цьому десятилітті. Серед них невеликий компактний автомобіль, розроблений спільно з Suzuki. Також в електричну лінійку увійдуть кросовер, мінівен, седан і великий позашляховик.

Читайте також:
Крутий Toyota Land Cruiser перетворили на комерційний автомобіль для бездоріжжя