X

Новий Mercedes E-Class Estate дебютував як альтернатива кросоверам (фото)

Mercedes-Benz будує амбітні універсали вже майже 50 років, але новий E-Class Estate стане найкращою пропозицією у цьому сегменті. Адже він чудово поєднує у собі практичність та стильний екстер’єр.

Новинка є найбільшим універсалом у лінійці виробника. Вона досягає завдовжки 4949 мм при колісній базі 2961 мм. Ширина дорівнює 1880 мм, а висота – 1469 мм. Приріст габаритів позитивно позначився на салоні, який став просторішим і комфортнішим. Лінії кузова стали більш обтічними, що дозволило Mercedes-Benz знизити коефіцієнт аеродинамічного опору E-Class Estate з 0,27 до 0,26.

Універсал отримав передню частину у стилі GLE. Фірмова решітка радіатора з великою трикутною зіркою в центрі, розкосі фари з оригінальним наповненням, бампер з великим повітрозабірником та широкий атлетичний капот роблять E-Class Estate стильним та спортивним.

Ще можна відзначити наявність висувних дверних ручок, колісних дисків із багатоспицевим дизайном та велику кількість хрому в оздоблені. Задні крила авто роздуті, а над кожною колісною аркою проходить складка.

У салоні універсала можна побачити три екрани, що є частиною системи MBUX Superscreen. Ще є селфі-камера з інтеграцією з програмою TikTok, а також Webex і Zoom, що дозволяють проводити відеоконференції, коли автомобіль припаркований. Оздоблення кабіни виконано з перфорованої шкіри та алькантари.

Mercedes E-Class Estate доступний з гібридною установкою, яка поєднує 2,0-літровий бензиновий двигун потужністю 204 к.с. та електромотор на 127 к.с. Сумарна віддача установки складає 312 к.с. Вона дозволяє авто розганятися з місця до «‎сотні» за 6,5 секунди. Батарея на 25,4 кВтг забезпечує пробіг у суто електричному режимі до 100 км. У продаж новинка надійде восени цього року.

Читайте також:
Mercedes-Benz показав футуристичний гіперкар на електротязі