X

Новий Nio EC6 вийшов на дорожні випробування

Официальная премьера электрического кроссовера следующей генерации состоится в августе

Китайський електромобільний бренд Nio вивів на дорожні випробування новий EC6, презентація якого відбудеться в серпні на автошоу в Ченду. Як повідомило CarNewsChina, дозвіл на виробництво нового Nio EC6 міністерство промисловості та технологій Китаю (MIIT) видало ще у лютому 2023 року. З огляду на близьку прем’єру на опублікованих виданням шпигунських фото серійна версія кросовера, причому відразу в трьох комплектаціях. Автомобілі відрізняються кольором кузова та дизайном 20,0-дюймових колісних дисків.

Зовні прототипи на фото дуже схожі на Nio EC7. Зокрема купеподібною лінією даху. Також у кросоверів однакові блоки задніх ліхтарів, форма багажних дверей та навіть сіра пластикова накладка у нижній частині кузова. З відмінностей можна відзначити лише нові висувні дверні ручки.

Як і всі моделі бренду новий Nio EC6 побудований на базі фірмової архітектури й оснащений LiDAR та двома камерами на даху. При колісній базі 2915 мм крос-купе досягає 4849 мм у довжину, 1995 мм у ширину та 1697 мм у висоту.

Завдяки витоку з бази даних MIIT відомо, що наступний EC6 укомплектований двома електродвигунами по 482 к.с. Максимальна швидкість обіцяна на рівні 200 км/год.

Батарея у EC6 знімна. Також блок буде доступний за передплатою. Набір акумуляторів стандартний для виробника: 75, 100 та 150 кВт•год. Першою на ринок ще до кінця цього року вийде версія із найємнішою батареєю. Запас ходу не уточнюється. Знятий з виробництва попередній EC6 із батареєю на 100 кВт•год проїжджав без підзарядки 615 км у застарілому вимірювальному циклі NEDC. За новою методикою WLTP це 482 км.

Читайте також:
Анонсовано електричний кросовер Nio ES6 з батареєю на 150 кВт•год

Вартість нового Nio EC6 поки не оголошено. Імовірно, цінник кросовера стартуватиме від 47 120 доларів США. Таким чином він виявиться майже на 17 000 доларів дешевшим за більший та потужніший EC7. То ж не виключено, що моделі конкуруватимуть між собою.