X

Новий Nissan Leaf із батареєю на 62 кВт-год представлено офіційно

Дебютировал Nissan Leaf e-plus

Компанія Nissan розсекретила одну зі своїх найбільш очікуваних новинок – електромобіль Leaf e-plus. Його головна відмінність від звичайної моделі – більший пробіг на одному заряді. Так, якщо стандартний хетчбек пропонує АКБ місткістю 40 кВт-год, чого вистачає на 241 км шляху, то нова версія – 62 кіловат-годинний блок! З ним популярний EV може подолати цілих 363 км.

Nissan Leaf 62 kWh

Окрім покращеної батареї, Leaf e-plus оснащений модернізованим електродвигуном, що видає 214 к.с. (160 кВт) потужності і 340 Нм моменту сили. Це значне поліпшення порівняно із стандартною моделлю, в арсеналі якої 147 к.с. (110 кВт) і 236 Нм. Максимальна швидкість і розгін від 80 до 120 км/год також у новинки теж більші – на 10 і 13% відповідно.

Ще одна інновація – Nissan Leaf e-plus буде доступний з новою системою швидкої зарядки потужністю 70 кВт (100 г заряд). У базової моделі, нагадаємо, потужність чарджера становить 50 кВт.

Зовні далекобійний Ліф вирізняється 16-дюймовими колесами і переглянутою передньою панеллю з блакитними акцентами. А ось у салоні авто без змін, хоча 8-дюймова інформаційно-розважальна отримала оновлену навігацію.

Що стосується безпеки, до оснащення авто входить напівавтономна система водіння ProPILOT Assist, яка може утримувати автомобіль в центрі смуги руху і автоматично регулювати швидкість відповідно до дорожнього трафіку. До стандартної комплектації Leaf e-plus також входить набір систем допомоги водієві, що передбачає контроль рядності, систему автоматичного екстреного гальмування, моніторинг “сліпих” зон, інтелектуальний моніторинг кругового огляду з виявленням рухомих об’єктів тощо.

У Японії Nissan Leaf e-plus надійде у продаж наприкінці цього місяця, а європейський продаж новинки почнеться всередині року.

Читайте також:
Как ведет себя новый Nissan Leaf 2018 при минус 30 (видео)