X

Новий Nissan X-Trail для Японії вийшов із затримкою в два роки

На внутреннем рынке продажи кроссовера нового поколения стартуют 25 июля 2022 года

Nissan представив “японську” версію X-Trail нового покоління. Цікаво, що в Японії зміна поколінь кросовера відбулася зі значним відставанням від інших ринків. Наприклад, в Північній Америці, де X-Trail продається під ім’ям Rogue, продаж моделі нової генерації стартував ще в 2020 році. У Китаї кросовер змінив покоління навесні 2021 року.

Новий правокермовий Nissan X-Trail побудований на платформі CMF-C альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi. Зі зміною поколінь кросовер став трохи компактнішим. Габаритна довжина автомобіля становить 4460 мм (-30 мм), ширина — 1840 мм (-20мм), висота — 1720 мм (-20 мм). Розмір колісної бази — 2705 мм. Радіус розвороту зменшився на 0,2 метра, до 5,4 метра.

Також заявлено про зменшення спорядженої маси, підвищення жорсткості кузова на кручення і поліпшену шумоізоляцію салону. Салон укомплектували цифровою панеллю приладів, 12,3-дюймовою мультимедійною системою і проєкційним дисплеєм діагоналлю 10,8 дюйма. Сидіння доступні в оббивці з водонепроникної тканини Tailor Fit або шкіри наппа. На вибір пропонується п’яти- і семимісна компонування.

В Японії новий Nissan X-Trail запропонують тільки з гібридною силовою установкою e-Power другого покоління. Вона складається з електродвигуна і трициліндрового бензинового турбованого двигуна VC (140 к.с., 250 Нм) із змінним ступенем стиснення. ДВЗ у цій зв’язці використовується в ролі генератора для підзаряджання тягової батареї.

Базова версія кросовера передньоприводна з одним електродвигуном BM-46 віддачею 198 к.с. і 330 Нм. Дорожчим модифікаціям дісталася повноприводна система e-4ORCE з окремим електромотором MM48 (132 к.с., 195 Нм) на задній осі.

У стандартній комплектації останні версії комплексу безпеки Safety Assist і шосейного “автопілота” ProPilot. Перший, зокрема, передбачає моніторинг “сліпих зон”, автоматичне екстрене гальмування при ризику фронтального зіткнення, автоматично перемикає дальнє світло на ближнє і утримує автомобіль у смузі руху. Також в арсеналі кросовера автоматичний паркувальник ProPilot Parking.

Читайте також:
У продаж надійшов кросовер Nissan за $ 20 000

Виробництво нового правокермового Nissan X-Trail налагоджено на заводі Nissan Shatai в місті Канда (Японія). Приймання замовлень вже оголошено. Цінник — від 23 135 до 32 540 доларів залежно від комплектації.