X

Новий пікап Kia помітили на підземній парковці (відео)

Официальная премьера новинки ожидается до конца этого года

На одній із підземних парковок у Південній Кореї помічено ще непредставлений пікап Kia, ймовірно, Tasman. На ринку, в основму американському, повнорозмірній новинці доведеться конкурувати з Toyota Tacoma, Ford Ranger та Nissan Titan.

Щільний камуфляж не дозволяє в деталях розздивитися кузов Tasman, але чотиридверну кабіну не сховаєш ні під яким камуфляжем. Також через вирізи у маскуванні видно передню панель із широкою решіткою радіатора та вертикальними фарами. Аналогічно оформлено передок флагманського кросовера Telluride, розробленого спеціально на ринку США.

Незважаючи на зовнішню схожість, навряд чи пікап побудований на одній платформі з кросовером. Очікується, що Tasman отримає шасі зі сходовою рамою, тоді як у Telluride конструкція цілісна.

Офіційних даних про габарити новинки наразі немає. Вважається, що розмірами він ближчий до Ford Ranger, ніж до компактного Maverick. Їздить прототип на 17,0-дюймових колесах із шинами Kumho Crugen 265/65 R17. У салоні поруч із важелем перемикання передач видно перемикач їздових режимів 2H, 4H та 4L. Це вказує на наявність повного приводу із понижаючим рядом та робитьTasman найбільш всюдиходною моделью бренду.

За попередньою інформацією, пікап укомплектують 2,2-літровим чотирициліндровим дизельним двигуном. Коробка — механічна чи автоматична на вибір. Також у Tasman, окрім чотиридверної, буде версія з одинарною кабіною. Крім того, Kia планує пропонувати шасі з кабіною для комерційних цілей. Надалі на ринку з’явиться повністю електрична версія пікапа.

Читайте також:
Електричний пікап Fisker Alaska з'явиться у Європі

Серійне виробництво Tasman налагодять у Південній Кореї. Офіційно про це оголосять у березні, а серійну версію пікапа покажуть у четвертому кварталі 2024 року. Ринкову прем’єру Kia Tasman заплановано на 2025 рік. За деякими даними, до кінця десятиліття з’явиться більший електричний пікап Kia, випущений у Північній Америці.