X

Новий Rio, турбо-Soul, гібридний кросовер Niro та інші паризькі новинки Kia

29 сентября Kia представила свои новинки в рамках международного автосалона в Париже. Звезде презентации, хэтчбеку Rio нового поколения, компанию составили гибридный кроссовер Niro, обновленный Soul, который впервые получил мощный турбомотор, а также обновленный минивэн Carens.

Новий Kia Rio

Докорінно змінився популярний міський хетчбек Kia Rio. Абсолютно новий дизайн екстер’єру та інтер’єру нового Rio було розроблено командами з дизайн-центрів Kia в Німеччині, Каліфорнії та корейського Нам’янгу. Зовнішність нового Rio визначається прямими лініями і стрімкими поверхнями, надаючи автомобілю характерного зовнішнього вигляду, який є більш солідним та «зрілим» у порівнянні з попередником.

Колісна база автомобіля додала у довжину 10 мм (до 2 580 мм), а загалом, нова модель на 15 мм довша за попередника (4,065 мм) та на 5 мм нижча (відтепер 1,450 мм).

За аналогією із зовнішнім виглядом, прямі досить стримані лінії формують широку панель приладів, завдяки чому салон виглядає ще більш просторим. Центральна консоль відтепер розвернута до водія. Центральне місце на панелі приладів займає мультимедійна система з 5-дюймовим кольоровим дисплеєм, новітнім інтерфейсом та підтримкою Android Auto™ і Apple CarPlay™.

Створений для того, щоб дарувати водієві більше комфорту та зручності, новий Rio оснащено прогресивними технологічними рішеннями, такими як бесключовий доступ у салон та пуск двигуна, підігрів передніх сидінь та керма, датчик дощу та автоматичне увімкнення фар головного світла. До списку опції нової моделі також входять автоматичний круіз-контроль з обмеженням максимальної швидкості та паркувальний асистент із камерою заднього огляду.

Новий Kia Rio буде оснащено гамою бензинових та дизельних двигунів, які відрізняються живим характером та високою економічністю. Абсолютно новим для Rio є літровий трициліндровий турбодвигун T-GDI, що має два варіанта форсування на 100 та 120 к.с. В арсеналі нового Rio також є пара атмосферних двигунів об’ємом 1.25 (84 к.с.) та 1.4 літри (100 к.с.). Тим, хто віддає перевагу дизельним двигунам, пропонується турбозидель з робочим об’ємом 1.4 літри, який видає 70 або 90 к.с. в залежності від модифікації.

Kia Niro

Kia Niro є першим гібридним SUV, створеним в Кореї. Надсучасна модель вже виходить на ринок Європи та має всі шанси з’явитися в Україні вже в цьому році. Спеціально для Niro інженерами Kia була створена нова платформа з колісною базою 2700 мм і загальною довжиною 4355 мм. Кросовер отримав просторий салон, актуальний дизайн і сучасний гібридний силовий агрегат, що включає економічний бензиновий двигун 1.6 GDi (працює за циклом Міллера), електромотор і 6-ступінчасту версію роботизованої трансмісії DCT з двома зчепленнями. Сумарна потужність силової установки складає 141 к.с, при цьому автомобіль відрізняється надзвичайною економічністю.

Інтер’єр Kia Niro вирішено в тому ж сучасному ключі, що і у Kia Sportage, Sorento та Optima нового покоління при цьому, не дивлячись на компактні габарити кросовера, всередині він значно просторіший, ніж це може здатися ззовні.

Покупцям Niro в залежності від комплектації, запропонують підігрів всіх сидінь і керма, бездротовий зарядний пристрій для гаджетів, мультимедійну систему з 8-дюймовим тачскріном та підтримкою Apple CarPlay ™ і Android Auto ™, аудіо систему преміум-класу JBL і т.д.

Оновлений Kia Soul

Гості паризького моторшоу першими побачили оновлений Kia Soul, який вперше в історії моделі отримав потужний 204-сильний турбодвигун, завдяки якому розгін від нуля до «сотні» займає 7.8 секунди, а максимальна швидкість досягла 200 км/год. За умови спокійної їзди витрата пального може скласти 6.9 л/100 км.

Двигун передає обертальний момент на передні колеса через вдосконалену 7-ступеневу роботизовану коробку передач DCT. Система вибору режимів їзди Drive Mode Selector дозволяє власникові Soul T-GDI обирати «характер» автомобіля: Normal, Eco та Sport.

Оновлений Soul надає покупцям безліч можливостей для індивідуалізації завдяки стайлінг-пакетам ‘Urban Active’ та ‘Red Zone’. Urban Active підкреслює «позашляхові» якості Soul, в той час як пакет Red Zone надає автомобілю більш спортивного вигляду.

Оновлений Kia Carens

Дизайнери Kia внесли серію змін у зовнішній вигляд Carens, оновивши передній і задній бампери, дизайн протитуманних фар, форму решітки радіатора, виконаної у стилі «Ніс тигра», задні фари, завдяки чому автомобіль виглядає більш сучасно та рішуче. Ці зміни доповнює новий колір, що отримав назву «Містичний синій» (Mysterious Blue), та нові колісні диски діаметром 16, 17 та 18 дюймів.

Просторий семимісний інтер’єр отримав нові матеріали оздоблення, опційну мультимедійну систему з оновленим інтерфейсом, навігацією, камерою заднього огляду та підтримкою Apple CarPlay™ і Android Auto™ для повної інтеграції смартфонів на ОС Android iOS.

Інженери Kia розробили новий екологічний пакет Eco Pack для версії з 115-сильним 1.7-літровим дизелем, оснащеним системою Stop/Go, шинами Michelin з малим опором коченню, а також зміненими передавальними числами трансмісії. З цим пакетом найбільш економічна версія Carens, укомплектована механічною КПП, продукує лише 109 г/км викидів.