X

Новий салон та потужні мотори: Porsche планово оновив кросовер Cayenne

На автошоу у Шанхаї представили оновлений Porsche Cayenne. Новинка за три місяці буде доступна в Україні.

Спортивний кросовер переробили як зовні, так і технічно. Він отримав інноваційні матричні світлодіодні фари, іншу решітку радіатора, більш вигнуті крила, атлетичний капот і новий бампер. У сукупності ці зміни зробили модель візуально ширшою. На кормі можна відзначити перероблені ліхтарі із тривимірним дизайном та бампер. До палітри відтінків для кузова додано три нові кольори. Разом із стандартним Cayenne оновленню піддали і його купеподібну версію.

У салоні зміни більш помітні. Cayenne обзавівся новим кермом, мініатюрним джойстиком, який прийшов на зміну традиційному КПП, і трьома дисплеями на передній панелі – щиток панелі приладів, тачскрин мультимедії та екран для переднього пасажира. Також інакше згруповані кнопки та перемикачі. Пакети систем допомоги водія та безпеки доповнили новими функціями. Porsche удосконалив і систему Porsche InnoDrive, як частину адаптивного круїз-контролю.

Новинка доступна у трьох версіях із різними силовими агрегатами. Базовий Cayenne S пропонуватиметься з 4-літровим бітурбованим двигуном V8 потужністю 474 к.с. і 600 Нм крутного моменту. Він дозволяє розганятись від 0 до 100 км/год за 4,7 секунди. Максимальна швидкість – 273 км/год.

Porsche Cayenne E-Hybrid оснащується установкою на основі шестициліндрового двигуна, доповненого електромотором, що видає 470 к.с. У суто електричному режимі він може проїхати до 90 км. Топовою версією кросовера залишається Turbo GT. Він доступний виключно у кузові купе. Потужність 4-літрового бітурбованого двигуна V8 складає 659 к.с. З місця до сотні він розганяється за 3,3 секунди. Максимальна швидкість – 305 км/год.

Новий Cayenne доступний для замовлення вже зараз. Перші автомобілі очікуються в Україні у липні 2023 року. Вартість у дилерській мережі Porsche в Україні починається від 3 510 450 гривень з ПДВ.

Читайте також:
У Porsche 911 з'явилася спеціальна гоночна VIP-версія