X

Новий Subaru Forester виявився гібридом Toyota RAV4 та Ford Explorer

Но гибридная версия у кроссовера появится только в 2026 модельного году

Щорічний автосалон, який відкрився сьогодні в Лос-Анджелесі, став місцем прем’єри нового Subaru Forester. Незважаючи на повністю переглянутий кузов та салон технічно кросовер не змінився. Ті самі опозитні двигуни та симетрична система повного приводу, що й раніше. Гібридна силова установка обіцяна Subaru Forester у 2026 модельному році.

Старий кузов у стилістиці BMW X1 з низьким капотом та вираженими вигинами залишився у минулому. Новий Forester виглядає більш масивним, мужнім та сучасним. І водночас більше схожим на Toyota RAV4. Особливо помітна схожість з конкурентом у бічному профілі. Квадратною передньою частиною кузова з широкою решіткою радіатора та інтегрованими в неї фарами Forester схожий на Ford Explorer п’ятого покоління (2010-2019 роки).

А ось інтер’єр — власна робота Subaru й виглядає він набагато сучасніше, ніж раніше. Центральний елемент — вертикально орієнтований сенсорний дисплей, вбудований в передню панель між парою вентиляційних отворів. У базовій комплектації він діагоналлю 7,0 дюймів, за доплату — 11,6-дюймовий за допомогою Apple CarPlay та Android Auto.

Повністю цифрова панель приладів Forester все ще не дісталася. Але поціновувачі аналогових приладів зрадіють парі аналогових циферблатів та звичним фізичним елементами керування температурою та звуком.

У моторній лінійці зберігся колишній 2,5-літровий опозитний двигун потужністю 183 к.с., на 2 к.с. менше, ніж у попередника. При цьому максимальний крутний момент збільшився з 239 до 241 Нм. Працює агрегат у парі з фірмовим варіатором та системою повного приводу. Динамічні характеристики нового Subaru Forester не озвучено. Його попередник прискорювався від 0 до 100 км/год приблизно 8 секунд.

Як заявили в компанії, жорсткість конструкції шасі збільшена на 10%. Також заявлена нова система керування з електропідсилювачем, успадкована від спортивного седан WRX. Колісні диски — від 17 до 19 дюймів залежно від комплектації. За доплату кросовер обладнають панорамним люком та багажними дверима з електроприводом, що відкривається рухом ноги під бампером.

У стандартній комплектації заявлено покращений пакет допомоги водієві EyeSight. Тепер він має ширше поле огляду та може швидше розпізнавати велосипедистів та пішоходів.

Читайте також:
Subaru представила електричне купе у стилі кіберпанк

Інформація про ціни та доступність Subaru Forester 2025 модельного року наразі не озвучена.