X

Новий Suzuki Swift став привабливішим та безпечнішим (фото)

Первые хэтчбеки клиентам передадут в январе 2024 года

У Японії стартував прийом замовлень на новий Suzuki Swift. Зміну поколінь малолітражний хетчбек переживає практично через вісім років після виходу моделі попередньої генерації.

Зберігши колишній двооб’ємний профіль із круглими формами, прихованими стійками та «ширяючим» дахом, новий Swift став більш витонченим та привабливим. На ринку він буде доступний виключно у п’ятидверному кузові.

При колишній колісній базі 2450 мм хетчбек додав 15 мм у довжину й тепер досягає 3860 мм. Ширина та висота залишилися незмінними — 1695 та 1500 мм відповідно. Зі слів виробника, коефіцієнт лобового опору Cx зменшився на 4,6%. Також знижено рівень шуму в салоні від зустрічного потоку повітря. Крім того, на поліпшення шумоізоляції працюють потовщена панель приладів та спеціальний демпфуючий клей у з’єднанні кузовних елементів.

Як зазначається, за рахунок більш широкого використання в несучому каркасі деталей з високоміцної сталі підвищилася жорсткість на кручення. При цьому підвіска хетчбека залишилася незмінною: спереду — незалежна конструкція зі стійками МакФерсон, ззаду — напівзалежна з торсійною балкою. Але передній стабілізатор модернізовано, а хід задньої підвіски збільшено.

На японському ринку новий Suzuki Swift доступний у трьох комплектаціях — XG, Hybrid MX та Hybrid MZ. Базова версія укомплектована 1,2-літровим трициліндровим бензиновим двигуном Z12E. Віддача агрегату — 82 к.с. та 108 Нм крутного моменту. Коробка — 5-ступінчаста механічна або варіатор на вибір. Також покупці можуть обирати між переднім та повним приводом.

У гібридних версіях ДВЗ доповнено електричним стартер-генератором ISG та батареєю. Технічних характеристик м’яких-гібридів наразі немає.

Також новий Suzuki Swift може похвалитися покращеним комплексом превентивної безпеки, який використовує монокулярну камеру та радар міліметрового діапазону. До нього увійшла система автоматичного екстреного гальмування Dual Sensor Brake Support II, яка здатна розпізнавати пішоходів та велосипедистів навіть у сутінках.

Читайте також:
Suzuki Jimny приміряв вигляд ралійного Mercedes-Benz G-Class

У Японії новий Suzuki Swift коштує від 11 920 до 16 100 доларів. У місцевих дилерів хетчбек очікується у січні 2024 року. Також наступного року новинка з’явиться на інших світових ринках.