X

Новий Toyota Grand Highlander став на конвеєр

Поставки трехрядного кроссовера начнутся в ближайшее время

Toyota Grand Highlander дебютував на початку 2023 року, але серійне виробництво новинки розпочалося лише 1 серпня. Випуск моделі налагодили на заводі Toyota в Індіані, США. У підготовку майданчика під виробництво Grand Highlander компанія інвестувала 803 млн доларів. Пізніше до нього приєднається Lexus TX. Преміальний аналог «тойотівського» кросовера з’явиться у продажу цієї осені.

Частину із 803-мільйонних інвестицій направили на підтримку шкіл Індіани через Toyota USA Foundation, який пропонує гранти до 11,1 млн доларів. Гроші підуть на дослідження в галузі STEM (наука, технологія, інженерія та математика).

За заявою виробника, у салоні Grand Highlander комфортно розмістяться до восьми людей. Габаритна довжина кросовера — 5105 мм. На американському ринку новинка доступна у трьох версіях, дві з яких гібридні. «Звичайний» Grand Highlander укомплектований 2,4-літровим чотирициліндровим турбомотором потужністю 205 к.с. Такий агрегат доступний у комплектаціях XLE, Limited та Platinum.

Гібридні модифікації використовують 2,5-літровий чотирициліндровий безнаддувний двигун на 245 к.с. Топовий гібрид — Hybrid Max — оснащений 362-сильною установкою, на базі 2,4-літрового турбомотора.

Стартовий цінник Toyota Grand Highlander — 44 500 доларів. У американських дилерів трирядний кросовер з’явиться протягом кількох тижнів.

Читайте також:
Toyota розширить модельний ряд новим електрокросовером: подробиці