X

Новий український електромобіль здивував дизайном

Мужчина назвал свой электрический сити-кар МЭМ-01

Конструктором і творцем нового електромобіля став інженер Рівненської АЕС Андрій Буткевич. МЕМ-01 — це його перший транспортний засіб на електротязі. Транспортний засіб має дуже незвичний вигляд. Автор з раннього дитинства захоплювався розробкою різних приладів.

Зовні сіті-кар не зовсім схожий на автомобіль — у нього три невеликих колеса і кермо від велосипеда. Особливо привертає увагу форма і двоколірне забарвлення кузова. У конструкції транспортного засобу використані тільки екологічно чисті матеріали, наприклад, дерево.

У рух саморобний електромобіль приводить мотор потужністю 2 к.с. Він здатний розігнати невеликий сіті-кар до 35 км/год. У салоні без проблем можуть комфортно розміститися дві людини. Якщо є необхідність в перевезенні вантажу, тоді допустимо розміщення в салоні тільки водія і максимально близько 100 кг вантажу. Такий автомобіль Андрій Буткевич називає ідеальним для поїздок за покупками і транспортування невеликих вантажів.

Чоловік запевняє, що його електромобілем вже активно цікавляться, і йому  надходили пропозиції про продаж. Однак Буткевич не поспішає продавати перший і поки що єдиний екземпляр МЕМ-01. Разом з командою він планує поліпшити транспортний засіб, допрацювавши конструкцію.

Читайте також:
В продажу поступил компактный электромобиль за $2000