X

Новий Volkswagen Tayron стане глобальною моделлю

В Европе и США новинка будет продаваться под разными именами

Актуальний Volkswagen Tayron доступний лише на ринку Китаю, але зі зміною поколінь кросовер з’явиться у Європі та США. У Північній Америці автомобіль буде продаватися як Tiguan. Але найголовніша зміна — це семимісний салон, тоді кросовер першого покоління винятково п’ятимісний.

В основу Tayron/Tiguan ляже платформа MQB Evo. Офіційних зображень трирядного кросовера на даний момент немає. Імовірно, зовні він схожий на звичайний Tiguan третього покоління, тизери якого нещодавно з’явилися в мережі. Деякі відмінності можуть бути у передній частині кузова.

У моторній лінійці глобального Volkswagen Tayron/Tiguan очікуються бензинові та дизельні двигуни з турбонаддувом, пов’язані з коробкою передач з подвійним зчепленням. Також у кросовера буде нова плагін-гібридна версія з 1,5-літровим TSI, шестиступінчастою DSG та батареєю на 25,7 кВт•год. Таку саму систему отримав новий Skoda Superb.

У салоні трирядника очікується 15,0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи. Також кросовер отримає широкий набір систем активної безпеки. Залежно від комплектації у стандартному оснащенні матричні світлодіодні фари та адаптивна підвіска.

Читайте також:
Volkswagen планує змінити правила гри у сфері заряджання електромобілів

На ринку новий Volkswagen Tayron очікується у 2025 році.