X

Новий Volvo XC90 третього покоління отримає штучний інтелект

Представить новинку планируют в конце 2022 года

Автомобілі компанії Volvo вважаються найбезпечнішими у світі. Виробник оснащує машини передовими системами допомоги водієві й асистентами безпеки. Електромобілям Вольво і зовсім дістануться інноваційні функції на базі штучного інтелекту.

За інформацією керівництва компанії, електрокросовер Volvo XC90, який дебютує наприкінці 2022 року, буде оснащений новітніми датчиками Lidar від Luminar. Також моделі обіцяний автономний керуючий комп’ютер, що працює на системі NVIDIA DRIVE Orin. Це обладнання входитиме в стандартну комплектацію електричного кросовера Вольво, а згодом воно увійде в оснащення всіх моделей марки.

Оновлюватися системи будуть “повітрям”, використовуючи штучний інтелект. Поєднуючи новітні технології, виробник планує звести до мінімуму ймовірність потрапляння автомобілів в аварії і значно знизити смертність у ДТП. Фінальна мета — домогтися нульового рівня зіткнень. Таким чином компанія має намір встановити новий стандарт автомобільної безпеки.

Читайте також:
Новий Volvo XC60 отримає повністю електричний варіант з унікальними батареями

У компанії уточнили, що всі ці системи, включаючи резервні (кермове управління і гальмування), є проміжною ланкою для переходу до безпечного автономного водіння. Більше подробиць про новий XC90 буде розкрито на заході Volvo Cars Tech, який відбудеться 30 червня і транслюватиметься онлайн на офіційному сайті виробника.