X

Новий ЗАЗ Ланос 2021: перше фото — ексклюзив

Мы уже посмотрели на новый ZAZ Lanos, теперь спешим показать вам!

Всім знайомий ZAZ Lanos існує близько 20 років, якщо враховувати великовузлове складання автомобіля Daewoo, що передує появі легендарної бюджетної моделі ЗАЗ. Однак наразі Ланос не виробляють у Запоріжжі. Можливо, тому, що настав час показати машину наступного покоління?

Оскільки оригінальний бюджетник не був самостійною розробкою, схожий сценарій можливий і для наступника. Про це свідчить і наше ексклюзивне фото ZAZ Lanos 2021 модельного року. Якщо враховувати, що Запорізький ЗАЗ нещодавно почав складання Renault Arkana, співпрацю з французьким автовиробником можна було б розширити. І ось чому.

До кінця 2020 року дебютувало третє покоління Dacia Logan. Поки що невідомо, в якому вигляді ця машина добереться до України. Бюджетний бренд не представлений на нашому ринку, а глобальна стратегія Рено має на меті відхід від дешевих моделей. Вихід — локалізація виробництва нового Логана в Україні на потужностях ЗАЗ. Ось і новий Ланос 2021!

Основна частина вузлів і агрегатів разом із кузовом і салоном може надходити на завод у вигляді румунських машинокомплектів. Однак український Lanos повинен мати власне впізнаване “обличчя”. У цьому допоможуть нові фари знайомого дизайну й інакша фальшрадіаторна решітка. Для здешевлення виробництва можна відмовитися від додаткової хромованої обробки і не фарбувати Корпуси зовнішніх дзеркал в колір кузова.

Варто відзначити, що проект відродження знаменитого бюджетного автомобіля існує давно. Ще в 2007 році громадськості показали прототип ZAZ Lanos M – глибоку модернізацію колишнього ЗАЗ Ланос. Конвеєр для виробництва мали намір запустити в 2009-му, проте складати машину так і не почали. Фізично і морально конструкція наразі застаріла, тому тепер ми говоримо про принципово нову модель.

Звичайно, враховуючи сьогоднішню дату, можна резюмувати, що про новий Ланос, тим паче 2021 модельного року, інформації поки що немає. Однак новий український доступний автомобіль нашому ринку справді необхідний. Можливо, ЗАЗ вже працює в цьому напрямі?

Читайте також:
Новый ЗАЗ Ланос 2020 — первые фото