X

Оновлений BMW X5 приміряв заводську броню (фото)

Поставки бронированного кроссовера начнутся в феврале 2024 года

Оновлений X5 баварська марка представила раніше цього року, а на вересневій виставці IAA Mobility у Мюнхені дебютує його броньована версія. У зовнішності X5 Protection VR6 складно роздивитися ознаки куленепробивного кросовера. Навпаки, завдяки деяким елементам, характерним M-лінійці, він виглядає навіть трохи спортивно.

Передню частину «бронемобіля» прикрашають чорні фірмові «ніздрі» із шильдиком спортивного підрозділу у верхньому лівому кутку. Під ними великий бампер з двома горизонтальними ламелями. Корпуси зовнішніх дзеркал заднього виду з M-колекції пофарбовані у глянсовий чорний колір. Рейлінги на даху із глянсовою лінією Shadow Line. На кормі — дві пари типових для моделі патрубків спортивної вихлопної системи.

Під обшивкою кузова, включаючи дах та перегородки встановлені високоміцні литі сталеві пластини. Під дном — алюмінієвий осколковий щит, а в багажнику — броньована перегородка. Паливний бак захищений від пошкоджень спеціальним кожухом. Стандартний набір броні забезпечує кросоверу балістичний захист відповідно до вимог VPAM (рівень не уточнюється). За доплату на автомобіль встановлять додатковий захист днища та броню на дах.

BMW X5 Protection VR6 2024 року побудований на комплектації M60i xDrive й повністю повторює її технічно. Але підвіску та гальма переналаштували з урахуванням додаткової ваги.

Бронемобіль укомплектований тим же 4,4-літровим Twin-Turbo V8, що працює за схемою «м’який гібрид», тобто доповнений 48-вольтовим стартер-генератором. Віддача системи — 523 к.с. та 750 Нм крутного моменту. За рахунок збільшення ваги з прискоренням від 0 до 100 км/год броньований X5 справляється за 5,9 секунд, тоді як базовий M60i xDrive за 4,2 секунд. Максимальна швидкість нового X5 Protection VR6 складає ті ж 211 км/год, що й у попереднього «захищеного» BMW X5.

У салоні все як у звичайному серійному X5: 14,9-дюймовий інформаційно-розважальний екран, 12,3-дюймовий дисплей водія, чотиризонний клімат-контроль та спортивні сидіння, обтягнуті шкірою. Але для більшого комфорту компонування салону змінено на чотиримісне.

Також X5 Protection VR6 обладнаний деякими специфічними елементами. Наприклад, системою внутрішнього зв’язку для переговорів із людьми зовні, проблисковими вогнями в радіаторній решітці та на кормі. На даху встановлені «поворотники» зі звуковою системою та антена з додатковим приймачем цифрового радіо. За доплату BMW пропонує навчити водія «тактичної поведінки».

Читайте також:
BMW будує у Німеччині завод з виробництва високовольтних батарей для електромобілів

Під виробництво броньованих BMW X5 виділили частину заводу у Спартанбурзі, Північна Кароліна. Інформації про ціни поки немає, але перші поставки заплановані на лютий 2024 року.