X

Оновлений Kia XCeed дебютував з потужним двигуном і технологією MHEV

Кросовер Kia XCeed, який вперше вийшов на ринок у 2019 році, пройшов планове оновлення. Йому допрацювали зовнішність, оснащення і запропонували нову силову установку.

Завдяки новим світлодіодним фарам, переробленому бамперу і звуженій решітці радіатора модель стала більш агресивною на вигляд. Також ефектний вигляд мають чорний глянцевий дифузор на кормі, нові ліхтарі та 16-дюймові колісні диски. Оснащення салону Kia Xceed залежить від ринку збуту.

У базовій версії оновлений кросовер поставляється з мультимедійною системою з 5-дюймовим екраном і радіоприймачами DAB. Середня отримає систему з екраном на 8 дюймів і підтримкою Android Auto і Apple CarPlay, а топовий варіант оснащується 10,25-дюймовою мультимедійкою і 12,3-дюймовою цифровою панеллю приладів. Також є порти зарядки USB-C і круїз-контроль з підтримкою навігації.

До того ж кросоверу запропонували оздоблення GT-Line. Таку версію можна відрізнити за більш тонкою решіткою радіатора, вираженими повітрозабірниками, шестикутними світлодіодними ліхтарями, іншим дифузором і унікальними 18-дюймовими колесами. В салон інтегровано кермове колесо з пласким дном, чорна обшивка стелі, перфорована шкіряна ручка перемикання передач і спортивні сидіння GT-Line.

Базова версія кросовера поставляється з 1,5-літровим чотирициліндровим двигуном T-GDi потужністю 160 к.с. Варіант GT-Line комплектується 1,6-літровим мотором з віддачею 204 к.с. (265 Нм). У поєднанні з 7-ступеневою коробкою передач з подвійним зчепленням і переднім приводом цей агрегат дає змогу машині розганятися з місця до “сотні” за 7,5 секунди.

Також запропоновано варіант з 1,0-літровим T-GDI потужністю 118 к.с. і 1,0-літровим дизельним агрегатом на 134 к.с., які пов’язані з 7-ступеневою коробкою передач. Для моделі вперше доступна 6-ступенева механічна версія Kia iMT дизельного мотора MHEV, яка оснащена зчепленням з електронним керуванням, що дає змогу автомобілю рухатися за інерцією на швидкості до 125 км/год. Це суттєво економить паливо.

Читайте також:
Kia вывела на тесты новый электрический кроссовер (фото)

Компанія не стала виключати з моторної гами XCeed і повноприводний гібридний варіант. Як і раніше, він поєднує в собі 1,6-літровий двигун і електромотор. Сумарна віддача установки становить 141 к.с. і 265 Нм крутильного моменту. Батарея на 8,9 кВтг забезпечує пробіг в електричному режимі до 50 км. Виробництво оновленого XCeed на заводі в Словаччині розпочнеться цього літа, а продаж в Європі стартує у вересні.