X

Огляд Mazda СХ-5

Кроссовер Mazda СХ-5 – один из бестселлеров бренда как на мировом, так и на украинском рынке в данном сегменте. Залог успеха модели – яркая внешность и современные технологии.

Саме компактний кросовер Mazda CX-5 став первістком марки, в якому знайшли своє застосування емоційний дизайн KODO і повний спектр передових технологій SKYACTIV.

Цікаво, що з моменту свого дебюту ця модель отримала понад 60 премій у всьому світі, включаючи титул «Автомобіль року в Японії». Mazda СХ-5 швидко увійшов до рейтингу найбільш продаваних позашляховиків не тільки у себе на батьківщині, а й у інших країнах, зокрема в Україні. До речі, поставки в нашу країну здійснюються безпосередньо з головного конвеєра компанії в Хіросімі.

Прообразом Mazda CX-5 став ефектний концепт Minagi, представлений на Женевському автошоу в 2011 році.

Українським покупцям CX-5 пропонується з економічними і тяговитими силовими агрегатами сімейства SKYACTIV. Так, бензинова лінійка представлена 2-літровим (150 к.с.) і 2,5-літровим (192 к.с.) двигунами, які працюють в парі з 6-ступінчастою механікою або автоматом. Любителям дизельних машин доступний 2,2-літровий двигун потужністю 175 сил, що працює в парі з ефективним 6-ступінчастим автоматом. Покупці бензинових версій можуть обирати між переднім і повним приводом, а дизельна модифікація оснащена приводом на всі колеса.

В Україні Mazda CX-5 запропонована з дизельними і бензиновими моторами потужністю від 150 до 192 к.с.

Важливою складовою успіху моделі CX-5 стали сучасні системи активної і пасивної безпеки. Зокрема, машина оснащена адаптивними світлодіодними фарами головного світла. Щоб уникнути засліплення інших водіїв система ALH гасить промені дальнього світла, а інші джерела світла залишаються увімкненими, що покращує видимість у темний час доби. Крім того, в арсеналі CX-5 є система контролю сліпих зон, контролю за дорожньою розміткою та система безпечного гальмування в місті.

Доступ до всіх функцій машини здійснюється через систему MZD Connect, що підтримує синхронізацію зі смартфоном. Проекція роботи систем та інформація з камери паркувальної системи виводиться на 7-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи. Налаштування підвіски і якісна звукоізоляція забезпечують комфорт і низький рівень шуму в салоні. Важливим аспектом для споживачів є багаті комплектації, широкий асортимент опцій і вдале співвідношення ціна/якість. Не дивно, що за 5 років щасливими володарями Mazda CX-5 стали майже 5 тис. українських покупців!

Доступ до всіх функцій машини здійснюється через систему MZD Connect, що підтримує синхронізацію зі смартфоном.

Продовжити успіх першого покоління кросовера покликана нова генерація моделі, що дебютувала в європейській специфікації на березневому автошоу в Женеві. Під час створення новинки народився слоган, що CX-5 – «це SUV, який сподобається всім». У компанії переконані, що задоволення від цього автомобіля зможе отримати не тільки водій, а й усі його супутники.

Світовий дебют нової генерації Mazda CX-5 відбувся в листопаді минулого року на автосалоні в Лос-Анджелесі.

Зовні впізнати новий CX-5 можна за ще елегантнішим дизайном, стильною головною оптикою, а також видозміненими задніми ліхтарями. Однією з важливих інновацій новинки є унікальна система векторизації тяги G-Vectoring Control (GVC), яка забезпечує найвищий рівень стабільності та безпеки, особливо в поворотах. Серед інших приємних і корисних опцій – нова технологія проекції на лобове скло і функція дистанційного відчинення багажника. Поява нової СХ-5 в Україні очікується в липні нинішнього року.