X

Офіційне знайомство з першим електрокаром від Seat

Испанский автопроизводитель Seat, входящий в состав немецкого концерна Volkswagen Group, официально представил свою долгожданную электричку – автомобиль el-Born, построенный на модульной платформе VW MEB.

Старт серійного виробництва новинки el-Born заплановано на 2020 рік. А поки що вирушимо на перше побачення з цією цікавою машинкою. El-Born – це другий електромобіль, створений на базі платформи MEB від VW, першим був VW ID Neo.

Порівняно зі своїм німецьким побратимом, el-Born – автомобіль із спортивним характером і емоційною зовнішністю.

Своє ім’я електрокар отримав на честь одного з центральних районів Барселони, де активне життя не затихає ні вдень, ні вночі. Саме такий активний темперамент, за словами автовиробника, і матиме електрокар.

Відомо, що його серійна версія, оснащена 62-кіловатною батареєю, отримає 420-кілометровий запас ходу (по циклу WLTP). У “грудях” автомобіля битиметься електросерце потужністю 204 к.с., а від нуля до сотні машина зможе розігнатися за 7,5 с. І звичайно, цей міський електрокар, наділений стильним зовнішнім виглядом і автопілотом 2-го рівня, буде налаштований швидко заряджатися, використовуючи 100-кіловатну DC- зарядку і заповнюючи 80% енергії всього за 47 хвилин.

Читайте також:
Первый электромобиль SEAT получил запас хода в 420 км

Камери і датчики забезпечать допомогу водієві, гаоантуючи безпечний рух у смузі, автоматичне гальмування і систему автоматичної парковки Intelligent Park Assist.

А завдяки вдосконаленій системі терморегулювання, що дозволяє збільшити запас ходу на 60 км за рахунок зменшення витрати енергії на обігрів салону, електромобіль el-Born може сподобатися автомобілістам з країн із холодним кліматом.

Як і у випадку з VW ID Neo, el-Born має затишний і просторий салон. Комусь може здатися, що дизайн його панелі приборів з 10-дюймовим дисплеєм мультимедійки недостатньо футуристичний. Проте тут є все і навіть більше, ніж може знадобитися сучасній людині для комунікації з автомобілем і зовнішнім світом.

Читайте також:
VW Jetta перетворилася на бюджетний бренд із продажу кросоверів SEAT