X

Величезний кросовер Ford Equator 2022 розсекречений з фото і характеристиками

Новинка займет место в линейке американского производителя между Everest и Explorer

Ford продовжує наповнювати свою лінійку новими кросоверами. Про те, що виробник готується випустити на ринок чергового представника цього сегменту, стало відомо ще в середині 2020 року. Трохи пізніше в мережу витекли шпигунські фото новинки, яка отримала назву Ford Equator. Причому розсекретили її як зовні, так і всередині. Тепер же опублікували офіційні знімки автомобіля.

Новий кросовер Форд Екватор дуже брутальний на вигляд. Він отримав величезну решітку радіатора з комірчастою структурою і бампери, виконані в стилі Ford Explorer 2020. Також увагу привертає стильна двоярусна світлодіодна оптика — зверху встановлено блоки ДГЗ, а внизу — фари головного світла. Задні ліхтарі вузькі і з’єднані між собою тонкою світлодіодною смугою. Доповнюють образ широкі колісні арки і бічні “спідниці” з чорними пластиковими накладками, спойлер на п’ятих дверях і витончені рейлінги на даху.

Відомо, що новий Ford Equator 2022 досягає в довжину 4905 мм, в ширину — 1930 мм, у висоту — 1755 мм, а колісна база становить 2865 мм. Тобто, з огляду на габарити, він займе місце в лінійці виробника між Everest і Explorer. Великий кросовер отримає три конфігурації салону: на п’ять, шість і сім посадкових місць. Оснащення вийшло доволі багатим. До нього увійшла цифрова приладова панель, мультимедійна система з величезним екраном, двоярусний центральний тунель, система кругового огляду, панорамний дах і шайба замість традиційного важеля КПП.

Читайте також:
Електричний Ford Mustang Mach-E зробили крутішим за допомогою карбону

У ролі силової установки виступить 2,0-літровий турбодвигун EcoBoost потужністю 224 к.с., який поєднується з 8-ступінчастою АКПП і системою повного приводу. Новинку реалізовуватимуть на ринку Піднебесної. Складання буде налагоджено там же на спільному підприємстві американської марки і місцевої компанії JMC. Модель надійде до дилерів вже навесні 2021 року. Чи вийде нова модель Ford за межі Китаю, виробник поки що не уточнив.