X

Він може працювати на гасі та алкоголі! Новий позашляховик від Mitsubishi

Mitsubishi со своим концептом Mi-Tech отошла от формата классических внедорожников и даже немного заглянула в будущее

Черговий легковик від цього японського виробника? Mitsubishi поки що говорять своє тверде і впевнене «Ніт!» всьому, що має кліренс менше 180 мм, принаймні в найближчому майбутньому. Інакше чому, маючи всякі повнопривідні універсали, пікапи і навіть мінівени, Mitsubishi представила на нинішньому автошоу в Токіо… незвичайний позашляховик-баггі. Оце аби легковий автомобіль не робити!

Стиль сучасних Mitsubishi, утилітарне призначення і максимальна технологічність – всі ці характеристики втілилися в концепті Mitsubishi Mi-Tech.

 

Про зовнішність Mitsubishi Mi-Tech є що сказати, оскільки саме їй була призначена головна роль поєднати непоєднуване. Приміром, якщо говорити про дизайн, передок оформлено у фірмовій стилістиці Mitsubishi Dynamic Shield, куди додали, серед іншого, симпатичні мідні акценти, а фронтальну оптику сучасних Mitsubishi переосмислили у вигляді Т-подібних світлодіодних блоків, втім, як і задні ліхтарі. З тильного боку концепту спробували надати форму правильного шестикутника… спробували. Начебто вийшло. А от квадратні колісні арки ніби зняли з Pajero Sport. Але ні, вони оригінальні. І міг би бути, з огляду на все сказане, такий собі позашляховий кабріолет… якби не повна відсутність дверей. Баггі ж робили!..

З іншого боку, дивимося на інтер’єр… і бачимо дизайн передньої панелі з 1950-1960 років з куцим набором кнопок посередині. Щоправда, цю ретро-романтику одразу ж розвіює супертехнологічний контролер мультимедійної системи, по центру якого ще й додатковий… тач-пад! Але де ж екран мультимедійки? Невеликий моніторчик панелі приладів – оце й усе? Аж ніяк. Екран – вся поверхня лобового скла, яка є частиною технології розширеної реальності.

Але найцікавіше в Mitsubishi Mi-Tech – це його силова установка! В цьому концепті нарешті вирішили відійти від традиційних двигунів. Силовий агрегат складається з plug-in гібридної системи, повного приводу і керованих електронікою гальмівних супортів. Але родзинка цього силового агрегата – компактний газотурбінний мотор-генератор, який може працювати на дизелі, гасі … і навіть алкоголі.

А тепер найголовніше – серійно таке диво техніки не вироблятимуть. Хто б сумнівався. Але в компанії запевняють, що до 2022 року окремі елементи гібридної технології, використаної в концепті Mitsubishi Mi-Tech, буде встановлено в серійні середньорозмірні й компактні кросовери бренду. Чекаємо.

Читайте також:
Рідкісний Mitsubishi від AMG: подовжена база і розкішний салон (відео)