X

Небезпека для Tesla: Fisker Ocean з 650 км на одному заряді і ціною $37 000

Новинка выйдет в трех модификациях

Американський Fisker  представив свою першу серійну модель. Нею став електричний кросовер Ocean. Зробив виробник це на автосалоні в Лос-Анджелесі, який 18 листопада відкрив свої двері. Головний суперник — Tesla Model Y.

Електрокросовер привертає увагу своїм стильним дизайном. Він хоч і здається масивним, але всі лінії і кути згладжені. Вузькі фари, які частково виходять на капот, з’єднані між собою тонкою світлодіодною смугою, а бампер доповнений масивним повітрозабірником. Задні ліхтарі також отримали оригінальний дизайн. Колісні диски аеродинамічні і прекрано доповнюють загальний вигляд електрокара.

Окремий акцент виробник зробив на даху, куди вбудована сонячна панель. Вона забезпечує до 2500 км додаткового пробігу на рік. Завдяки опції California Mode дах Fisker Ocean можна повністю зсовувати і опускати все скло (крім вітрового), тим самим перетворюючи кросовер на “кабріолет”. Салон електромобіля Фіскер оздоблений екологічно чистими матеріалами, виконаними з вторсировини.

В оснащення кабіни новинки увійшов 17,1-дюймовий екран, який може перемикатися з портретного режиму в альбомний. Також салон укомплектований 500-ватною аудіосистемою з 16 динаміками і сабвуфером. Пакет систем допомоги водієві і асистентів безпеки охоплює величезну кількість функцій, які можуть прогнозувати і запобігати потраплянню в аварії. Але ось автопілот поки що не доступний.

Базується Fisker Ocean на алюмінієвій скейтборд-платформі компанії Magna з інтегрованою в підлогу батареєю. Модель поставлятимуть у трьох модифікаціях з різними силовими установками і акумуляторами. Базовий варіант Sport буде оснащений одним електромотором потужністю 279 к.с., встановленим на передній осі. Йому обіцяний запас ходу в 440 км. Вартість такої версії становитиме 37 499 доларів.

Кросовер Fisker Ocean Ultra обійдеться в 49 999 доларів і буде комплектуватися двома моторами (по одному на кожній осі) із сумарною віддачею 540 к.с. На одному заряді такий варіант зможе проїжджати до 650 км. Розгін із місця до “сотні” займає 4,2 секунди. Топова модифікація Ocean Extreme отримає аналогічну установку, але її потужність збільшена до 560 к.с, що дає змогу розганятися від 0 до 100 км/год за 3,9 секунди. Запас ходу — 630 км. Також для цієї версії передбачено офроудний режим. Ціна становить 68 999 доларів.

Компанія вже відкрила передзамовлення на модель. Для цього потрібно внести аванс у розмірі 250 доларів. Виробництво мають намір почати в середині 2022 року, а на листопад заплановані перші поставки. Також запропонують підписку з першим платежем в 2999 доларів і щомісячною оплатою $379. Електромобіль пропонуватимуть на ринках Європи та Америки.

Читайте також:
Американський стартап представив конкурента Tesla Model Y із запасом ходу 500 км