X

Паризький автосалон 2016: Opel готує електрокар Opel Ampera-e

Главным шоу-стоппером стенда Opel на автошоу в Париже станет электромобиль Opel Ampera-e.

Новинка з блискавкою на капоті об’єднає в собі сучасні технології створення батарей і відсутність шкідливих викидів із задоволенням від їзди. Автомобіль має привабливий дизайн, інформаційно-розважальну систему нового покоління і потужний електромотор, максимум крутильного моменту якого доступний одразу ж після старту. Opel Ampera-e фактично є модернізованою версією Chevrolet Boltt, призначеною для продажу через дилерські центри компанії Opel.

«Opel Ampera-e здатна повністю задовольнити потреби покупця під час повсякденної експлуатації, – коментує керівник Opel Карл-Томас Нойманн. Ampera-e демонструє, наскільки збалансованість і задоволення від водіння можуть поєднатися в одному авто. А з таким тяговитим мотором він може доставити задоволення від водіння».

Opel Ampera-e: спринтер або стаєр?

Електродвигун розвиває потужність 150 кВт (204 к.с.), а крутильний момент досягає 360 Нм. З таким мотором електромобіль розганяється до 50 км/год лише за 3,2 секунди. Відстань між поділками 80 і 120 км/год стрілка спідометра долає за 4,5 секунди. За словами творців, Opel Ampera-e за цими показниками не поступається моделям фірмового підрозділу OPC.

Крім того, Ampera-e здатна розвивати швидкість до 150 км/год. При цьому, за запасом ходу новинка здатна обійти багатьох конкурентів. Очікується, що повністю заражених батарей вистачить, щоб подолати до 320 км.

Компактні розміри Ampera-e зумовлені невеликими габаритами блоку літій-іонного акумулятора, розташованого під підлогою машини. Електромотор і батареї розроблені за участю фахівців корейської компанії LG. Серед переваг моделі – просторий салон, розрахований на комфортне розташування водія і чотирьох його супутників, а також містке багажне відділення об’ємом 478 літрів.

Блок літій-іонних батарей розташований під підлогою машини. Привід здійснюється на передні колеса.

Розваги на будь-який смак

Можливість подорожей на великі відстані передбачає крім їздового комфорту наявність функцій, здатних розважити пасажирів у дорозі. Ampera-e отримала фірмову систему IntelliLink нового покоління а також комунікаційний сервіс Opel OnStar. Зокрема, IntelliLink дає змогу підключати одночасно до семи мобільних пристроїв, через точку доступу Wi-Fi, підтримує програми Apple CarPlay і Android Auto. Отже, наявність високошвидкісного доступу до Інтернету дасть змогу бути на зв’язку із зовнішнім світом, спілкуватися в соціальних мережах, насолоджуватися відео та музикою в режимі онлайн тощо.