X

Паризький автосалон: оновлений KIA Soul і Carens 2017

На Парижском автосалоне Kia показала Rio последнего поколения, а также обновленные модели Soul и Carens FL.

Зокрема, оновлений Soul отримав інші передній і задній бампери з металізованою вставкою, нову передню та задню світлотехніку зі світлодіодними ДХВ, а також видозмінене облицювання радіатора «ніс тигра». Крім того, розширено спектр опцій для подальшої персоналізації інтер’єру та екстер’єру моделі.

У списку додаткового обладнання є переднє пасажирське крісло з електроприводом та регулюванням у восьми напрямках, датчик дощу, камера заднього виду, система контролю за сліпими зонами з функцією допомоги під час виїзду з парковки. З урахуванням сучасних тенденцій для Soul підготували широкий асортимент інформаційно-розважальних систем з 5-, 7 – або 8-дюймовим кольоровим сенсорним дисплеєм мультимедійної системи HMI з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

Але головна інновація схована під капотом. Це потужний 201-сильний 1,6-літровий турбомотор T-GDI, який раніше використовувався на «заряджених» cee’d GT і pro_cee’d GT. Це найпотужніший серійний Soul за всю історію існування моделі. З його допомогою новинка здатна розвивати швидкість 196 км/год, а на розгін до першої «сотні» машині потрібно 7,5 секунди.

З цим мотором встановлюється нова 7-ступінчаста роботизована коробка передач із двома зчепленнями. Вона працює в парі з системою керування електропідсилювачем Drive Mode Selector. Водій може обирати між трьома режимами – Normal, Eco або Sport. Залежно від цього електроніка буде автоматично змінювати зусилля на кермі. З урахуванням збільшеної потужності Soul 1.6 T-GDI одержав більш потужні гальма з вентильованими 17-дюймовими передніми гальмівними дисками.

Від інших версій Soul 1.6 T-GDI відрізняється іншим переднім бампером, облицюванням радіатора, двома патрубками вихлопної системи, 10-спицьовими 18-дюймовими алюмінієвими дисками, а також червоними декоративними акцентами. У салоні новинки комбінована чорна шкіра і тканина контрастує з помаранчевою стрічкою і яскравими помаранчевими декоративними елементами.

Kia Carens 2017

Семимісний компактвен Kia Carens отримав оновлений дизайн інтер’єру, поліпшене оздоблення салону, додаткові системи безпеки та комунікаційні функції.

Так, наприклад, упізнати оновлений Carens можна за інакшими переднім і заднім бамперами, протитуманними фарами нового дизайну, модернізованою задньою світлотехнікою та оновленою решіткою «ніс тигра». Крім того, для моделі підготували новий колір кузова Mysterious Blue, а також нові малюнки 16-, 17 – і 18-дюймових легкосплавних дисків.

У салоні з’явилися нові кольори і матеріали оздоблення, зокрема вставки «під карбон». Розважати водія і його супутників буде мультимедійна система HMI з 7- або 8-дюймовим сенсорним екраном, навігацією та функцією Kia Connected Services. На парковці стане у пригоді камера заднього виду. Для меломанів підготували опціонну аудіосистему JBL Premium Sound з сабвуфером, додатковим підсилювачем і шістьома динаміками.

Крім того, версію з 1,7-літровим 114-сильним турбодизелем можна замовити в екологічній версії Eco Pack, яка охоплює систему старт-стоп, шини Michelin з низьким опором коченню, а також коробку передач з іншими передавальними числами. В результаті версія з 6-ступінчастою «механікою» викидає в атмосферу СО2 лише 109 г/км.