X

Перші подробиці про новий Maserati GranTurismo

Официальная премьера «двухдверки» ожидается в ближайшее месяцы

Maserati GranTurismo другого покоління вийде на ринок у 2023 році. Готуючись до цієї події, італійська марка розгорнула широку рекламну кампанію «дводверки», яка в новому поколінні буде доступна, в тому числі з повністю електричною силовою установкою. Електричний Gran Turismo Folgore став героєм рекламного відео, яке Maserati опублікувала на початку вересня. Наразі з’явилися офіційні фото бензинового купе.

Судячи з зображень, від попередника нове купе успадкувало лише силует. Лінії кузова стали плавнішими, а салон зміщений ще більше назад. У автомобіля повністю нова оптика, більш виражені радіаторні грати та новий «сітчастий» передній бампер з овальними повітрозабоником. Над «жабрами» за передніми колісними арками з’явився хромований напис «Modena». Таку назву має одна з бензинових версій нового GranTurismo. Другій дісталося ім’я Trofeo.

Бічні дзеркала заднього виду перемістилися нижче на двері, а замість традиційних ручок застосовані висувні. На даху з’явився невеликий «акулячий плавничок». У нижній частині боковин видно виштампування. Дещо змінена й корма. Зокрема, на фото видно пару хромованих патрубків вихлопної системи на місці колишнього овального. Задній спойлер інтегрований у кришку багажного відділення. Також змінено форму заднього скла. Капот, двері та задні стійки даху прикрашені фірмовим «тризубом».

Обидва бензинові купе отримали бітурбований V6 Nettuno. Таким же мотором комплектують кросовер Grecale (530 к.с.) та середньомоторне купе Maserati MC20 (630 к.с.). Віддача агрегату нового Maserati Gran Turismo поки не відома. У будь-якому випадку автомобілі з шильдиком Trofeo будуть потужнішими.

Електричний Maserati GranTurismo Folgore відрізняється від бензинових версій формою переднього повітрозабірника та відсутністю патрубків вихлопної системи на кормі. За попередніми даними, електромобіль отримає тримоторну силову установку сукупною потужністю 1200 к.с. та 800-вольтовий акумулятор. Запас ходу не уточнюється, але, як стверджується, від швидкісного терміналу батарея за 5 хвилин поповнюється на 100 км. Заявлений час прискорення від 0-100 км/год — 2,7 с, максимальна швидкість — понад 320 км/год.

Офіційна прем’єра Maserati GranTurismo другого покоління очікується найближчими місяцями. На ринку нове купе з’явиться у 2023 році. Вже відомо, що виробництво моделі перенесуть із Модени на завод Fiat Mirafiori у Турині, де зараз збирають кросовери Maserati Levante.

Читайте також:
Opel поверне на ринок спорткарти із шильдиком GSe і вони будуть електричними