X

Перший електричний кросовер Genesis від Hyundai вперше з’явився на дорозі

Новинка получит силовую установку мощностью 600 л.с. и запас хода в 500 км

Концерн Hyundai Motors став на шлях електрифікації і має намір у 2021 році представити щонайменше три нові моделі на електротязі. Вони вийдуть під різними марками і належатимуть до сегменту кросоверів. Одна з новинок вже виїхала на тести, де і потрапила в поле зору фотошпигунів. Йдеться про електричний кросовер Genesis.

Незважаючи на те, що марка заявила про початок робіт над новою моделлю ще рік тому, зловити її на дорозі вдалося вперше. Прототип корейського електрокара покритий щільним камуфляжем, але навіть крізь нього вдалося роздивитися деякі деталі. Зокрема, перший електромобіль Дженезіс отримає динамічний купеподібний силует, двоярусну головну оптику, бампер із сітчастою вставкою, фактурний капот, широкі колісні арки, високий дорожній просвіт і колісні диски з багатоспицевим дизайном.

Поки що виробник не назвав навіть ім’я майбутньої новинки. Таким чином він сподівається утримати її в таємниці до офіційного дебюту. Відомо, що новий електромобіль Genesis базуватиметься на модульній платформі E-GMP, яка також ляже в основу Hyundai Ioniq 5. Ця архітектура підтримує батареї, які можуть забезпечити запас ходу до 500 км. Підзарядити акумулятор до 80% можна буде лише за 18 хвилин. Потужність силової установки здатна досягати 600 к.с.

Читайте також:
Новий кросовер Genesis GV70 розкрили з усіма характеристиками

У ролі концепту поки ще безіменну новинку представлять улітку 2021 року, а серійний варіант з’явиться не раніше 2022-го.