X

Перший електромобіль Alfa Romeo здивує покупців

Электрический первенец итальянской премиальной марки Alfa Romeo выйдет на рынок в 2022 году

Першою електричною моделлю Alfa Romeo стане компактний кросовер на платформі PSA Group. За даними британського видання Autocar, проект реалізують у рамках угоди про співпрацю між Fiat Chrysler Automobiles, материнською компанією Alfa Romeo і французькою групою.

Читайте також:
Чотирилиста конюшина врожаю 2020. Оновлені Alfa Romeo Giulia/Stelvio Quadrifoglio

Перший електрокар італійської преміальної марки побудують на електричній версії платформи eCMP, на якій до наступного року базуватимуться сім моделей із нульовим рівнем викидів. До них вже належать електричні версії Peugeot 208, Peugeot 2008, Opel Corsa і DS 3 Crossback. Також на ній побудують новий Opel Mokka.

Габаритами електричний первісток Alfa Romeo зрівняється з Peugeot e-2008. Але на відміну від французького кросовера, оснащеного 136-сильним електромотором, батареєю на 50 кіловат-годин і переднім приводом, італійський кросовер Альфа Ромео буде повнопривідним. Його оснастять щонайменше двома електродвигунами.

Читайте також:
Alfa Romeo от мира Dodge: в США выставили на продажу уникальное авто за 700 тысяч

Раніше повідомлялося, що концерн Fiat має намір замінити компактвен 500L і кросовер 500X однією новою моделлю, яка отримає повністю електричну версію. Не виключено, що новий кросовер Alfa Romeo буде побудований на тому самому шасі.