X

Перший електромобіль Mazda вирушив у продаж

Новинка составила компанию уже продающемуся «мягкому гибриду»

Кросовер Mazda MX-30 з’явився на японському ринку в жовтні 2020 року, але спершу був доступний тільки у версії “м’який гібрид”. Починаючи з 28 січня 2021 року японським клієнтам пропонують повністю електричну модифікацію кросовера Мазда. Цікаво, що в Європі автомобіль продається з вересня 2020 року.

Дебютний показ MX-30 відбувся на Токійському автосалоні 2019 року. В основі моделі лежить шасі Mazda CX-30, але спортивний кузов повністю оригінальний. У нього відсутні центральні стійки, а задні пасажирські двері приблизно наполовину коротші за передні.

Електромобіль Mazda укомплектований двигуном, що видає 145 к.с., і літій-іонною батареєю ємністю 35,5 кВтг. На одному заряді акумулятора електрокросовер здатний подолати 256 км. Батарея заряджається як змінним, так і постійним струмом (швидкісна зарядка). Час зарядки від 0 до 100% ємності від станції потужністю 6 кВт становить 6 годин.

Електричний варіант кросовера доступний у трьох комплектаціях: EV, EV Basic і EV Highest. Початковий цінник новинки стартує з 43 150 доларів. Виробник планує реалізовувати по 500 електричних MX-30 на рік.

Читайте також:
Mazda MX-5 превратили в очень необычный автомобиль от Hurtan