X

Перший електромобіль Mazda розкрито в найменших подробицях

Новая Mazda MX-30 поступит в продажу с марта 2020 года

З’явилися нові подробиці Mazda MX-30. Перший електрокар Мазда надійде у виробництво з середини 2020 року, але в окремих країнах Європи замовлення на нього почнуть приймати з березня. Купити електромобіль можна буде за ціною від 33 990 євро.

Нова Mazda MX-30 ділить платформу з Mazda 3 і CX-30. Кросовер оснащений мотором потужністю 143 к.с. і з крутильним моментом в 265 Н∙м. Акумуляторна батарея ємністю 35,5 кВт∙год забезпечує запас ходу в 200 км за циклом WLTP, а потужність стандартного зарядного пристрою – 6,6 кВт.

Нехай електромобіль Мазда не найдалекобійніший, але розробники обіцяють неймовірну керованість. Зокрема, MX-30 отримав нову версію системи розподілу крутильного моменту e-GVC Plus, що враховує специфіку електромобілів.

Читайте також:
Нова Mazda MX-30: найдоступніший електричний кросовер на ринку

В оздобленні салону використано екологічні матеріали – штучну шкіру і пластик, отриманий шляхом переробки пляшок. Також слід відзначити оригінальну ступінчасту центральну консоль. Крім того, це перша модель Mazda з сенсорним 7-дюймовим дисплеєм для керування клімат-контролем.