X

Перший електромобіль Xiaomi з дивовижними можливостями показали на фото

Электрокар сможет проезжать на одном заряде до 1000 км

Нещодавно технічний гігант Xiaomi оголосив про те, що має намір підкорити абсолютно новий для себе сегмент – електромобілі. Первістка марки під назвою Xiaomi M1 вже показали на фото. Він має дуже ефектний вигляд, до того ж відомі вражаючі характеристики.

Для розвитку нового напрямку було створено підрозділ Xiaomi Automobile зі статутним капіталом в 1,5 млрд доларів. Робота над створенням новинки ведеться активно, і вже є перші результати. Дизайнери опублікували рендери моделі, розсекретивши її як зовні, так і зсередини. Судячи зі знімків, електрокар отримає стильну зовнішність, виконану з урахуванням поточних світових тенденцій.

Xiaomi M1 відрізняється плавними лініями в екстер’єрі, оригінальною вузькою оптикою і великими колесами. Також йому дістануться камери замість бічних дзеркал і висувні дверні ручки. В оснащення салону увійде кермо у формі штурвала, проекційний дисплей, на який буде виводитися вся інформація про роботу систем автомобіля, і широкий спектр електронних помічників, включно з системою автопілота.

Про силову установку інформації поки що немає. Відомо, що на одному заряді новий електрокар зможе проїжджати до 1000 км. Дата офіційного дебюту і виходу на ринок моделі поки що невідома. Однак затягувати процес в компанії не мають наміру. І, можливо, концептуальну версію покажуть вже наступного року.

Читайте також:
Xiaomi создала электромобиль за $1500 в стиле Lamborghini

Цікаво, що авто на фото — китайський електромобіль Weltmeister Maven, який вперше показали публіці в 2020 році. Тоді обіцяли запас ходу 800 км. Можливо, компанія Weltmeister не подужала індустріалізацію свого амбітного проекту і продала розробку Xiaomi. Або перед нами лише жарт фотошопу з логотипами Сяомі. Залишається чекати підтвердження або спростування витоку від техногіганта.