X

Перший кросовер Lotus побудують на платформі Volvo XC90

Новинка Lotus разделит с моделями марки Volvo платформу и силовые агрегаты

Упродовж доволі тривалого часу ходять чутки про те, що виробник спортивних і гоночних автомобілів Lotus має намір долучитися до світової тенденції і додати в свою лінійку кросовер. Ці чутки повинні трансформуватися вже цього року, оскільки за даними інсайдерів, британська компанія вже готова відправити модель на конвеєр. До речі, раніше в мережу просочилося патентне зображення моделі.

Новинка отримає назву Lotus Lambda і платформу Scalable Product Architecture (SPA), використану в автомобілях марки Volvo. Цей кросовер, завдовжки близько 4,9 метра, завширшки 2 метри і висотою 1,6 метра, за габаритами буде порівнянний з Porsche Cayenne, BMW X5 і Mercedes-Benz GLE. Очікується, що в основі моделі буде використана модифікація платформи SPA від Volvo XC90.

Перший кросовер Лотус отримає кілька силових установок, серед яких бензинові двигуни і гібридні модифікації. Перші, найімовірніше, будуть представлені турбочетвірками Volvo з сімейства VEA. Також можлива поява повністю електричної версії.

Виробництво моделі буде налагоджено на заводі холдингу Geely в китайському місті Ухань. У 2023-2024 роках до кросовера приєднаються ще дві нові моделі, які також зійдуть із конвеєра цього підприємства. Йдеться про електромобілі Sigma і Alpha. Один із них може виявитися розкішним седаном або спортивним чотиридверним купе.

Читайте також:
Lotus випустив ювілейну версію спорткара Exige