X

Перший кросовер Smart показали на офіційних зображеннях — чекаємо на прем’єру

Электрокроссовер со «взрослым» дизайном представят осенью 2021 года

Компанія Smart відома своїми сіті-карами і в минулому невеликими спортивними автомобілями, але неймовірно популярних наразі кросоверів у лінійці марки досі немає. І це при тому, що вона планує випустити представника цього сегменту з 2012 року.

Із переходом марки під крило концерну Geely розробка  компактного кросовера, але вже з електричним агрегатом, продовжилася. Це стало можливим завдяки доступу до нової китайської платформи, створеної спеціально для електрокарів. У мережі було безліч рендерів, які розкривали можливий екстер’єр електрокроса, а от офіційні тизери разом з ескізами опублікували вперше.

Кросовер Смарт обіцяють зробити “крутим, сексуальним і дорослим, а не милим і грайливим”. Габарити передбачаються компактні, але вони дають змогу вільно розміститися в салоні п’яти пасажирам. Технічні характеристики кросовера Smart тримають у секреті. Імовірно, завдяки гнучкій платформі, його поставлятимуть з одним або двома електромоторами.

Читайте також:
Погляньте, як електричний Smart буксирує три потужних пікапи (відео)

Очікується, що запас ходу досягне 400 км. Кросовер отримає передові технології та багате оснащення. Незважаючи на це, виходити за рамки бюджетного сегменту в компанії не планують. Тому новинка отримає демократичний цінник. На конвеєр поки ще безіменну модель мають намір відправити до 2023 року, а прем’єра відбудеться восени 2021-го.