X

Перший у світі міжміський політ на крилатому автомобілі показали на відео

Гибрид автомобиля и самолета AirCar преодолел расстояние в 85 км

Словацька Klein Vision показала, на що здатний прототип її унікального транспортного засобу AirCar. Зовні новинка схожа на гібрид автомобіля і літака, який може пересуватися як повітрям, так і дорогами загального користування. Це можливо за рахунок унікальної складаної конструкції. Шляхом натискання на одну кнопку літак складе крила і перетвориться в спортивний автомобіль.

Перший міжміський політ AirCar Klein Vision показала в коротенькому інформативному відео. У ньому летючий автомобіль долає відстань між Нітрою і Братиславою. Сам політ зайняв близько 35 хвилин.

Для AirCar це вже 142-го посадка в аеропорту столиці Словаччини. Цього разу за штурвалом літака перебував засновник компанії Штефан Кляйн. Після приземлення він вирушив на летючому автомобілі в центр Братислави, де його зустрічали городяни.

Перший робочий прототип, на якому і здійснювався переліт на відстань 85 км, укомплектований двигуном BMW із гвинтом фіксованого кроку. 160-сильний мотор здатний розвивати швидкість 190 км/год. При цьому максимально допустима висота не повинна перевищувати 2500 метрів.

На розробку крилатого транспортного знадобилося близько двох років і два мільйони євро. Зараз Klein Vision займається підготовкою нового передсерійного прототипу. Його оснастять ще потужнішим 300-сильним мотором, що дасть змогу розвивати швидкість  до 300 км/год. Максимальна дальність польоту зросте до 1000 км.

Приблизні терміни появи AirCar на ринку, як і його вартість, не повідомляються.

Читайте також:
Летающий автомобиль получил первое разрешение на передвижение по дорогам