X

Претендент на звання Авто року 2018 Peugeot 3008

Новый кроссовер Peugeot 3008 получился неординарным, смог впечатлить публику, и в Европе ему удалось завоевать титул «Автомобиль года 2017».

Із появою нового покоління Peugeot 3008 французи вирішили повністю змінити цю модель. По-перше, за своїм форм-фактором її однозначно віднесли до класу кросоверів. По-друге, новинка отримала сміливий і яскравий дизайн.

Це в повній мірі стосується як екстер’єру, так і інтер’єру, який багато хто порівнює то з кокпітом літака, то й зовсім із зорельотом. У нього є навіть власна назва – i-Cockpit. Двоповерхова передня панель орієнтована на водія, а рульове колесо із двома спицями, мало того, що мінімальних розмірів, так ще й скошене знизу і зверху.

Приладова панель перед водієм цифрова, а її зовнішній вигляд можна налаштовувати відповідно до Ваших вподобань. Горезвісні тумблери-кнопки змінилися і тепер виглядають ще цікавіше; селектор автоматичної коробки пов’язаний із нею виключно проводами, і більше схожий на джойстик.Серед іншого обладнання варто згадати індукційну зарядку для смартфона, панорамний дах, сидіння з масажем, аудіосистему Focal, контроль втоми водія.

Силову пропозицію складають один бензиновий двигун 1.6 THP (150 к.с.) і два турбодизельних: 1.6 (120 к.с.) і 2.0 (150 к.с.). Всі Peugeot 3008 пропонуються у нас із автоматичною коробкою передач. Тип приводу також один – передній. Але для допомоги на легкому бездоріжжі є система Grip Control Advanced з декількома режимами роботи залежно від покриття під колесами.