X

Peugeot Inception Concept: європейська прем’єра

Презентация электрического шоу-кара прошла в коллаборации с модным дизайнером Эмериком Чачуа

23-24 березня у Парижі відбулася європейська прем’єра концепту Peugeot Inception, який дебютував 5 січня на виставці CES 2023 у Лас-Вегасі. Шоу-кар у брутальному дизайні стане натхненником майбутньої лінійки електромобілів, які з’являться на ринку після 2025 року.

Паризька прем’єра концепту дала старт серії колаборацій із визначними людьми нового покоління. Зокрема, до шоу у Парижі компанія залучила молодого французького дизайнера Емеріка Чачуа, фундатора бренду 3.PARADIS. Він представив унікальну куртку, яка, як мовиться в офіційному прес-релізі Stallantis, «є технічним подвигом». Завдяки лентикулярному 3D-друку вона змінює колір залежно від кута огляду. У шоу-кара за технологією 3D-друку виготовлено матеріал підлоги.

Як заявляють у Peugeot, Inception використовуватиме 800-вольтову архітектуру STLA Large. При висоті всього 1,4 метра шоу-кар досягає 5 метрів у довжину. Акумуляторний блок ємністю 100 кВт•год забезпечить електромобілю запас ходу 800 км. А 5 хвилин підключення до зарядної мережі збільшать пробіг на 150 км. Двомоторна силова установка потужністю 680 к.с. дозволяє концепту прискорюватися від 0 до 100 км/год за три секунди.

Але все найцікавіше зосереджено у салоні. Це Peugeot i-Cockpit наступного покоління із гіперекраном (Hypersquare). Фактично, це інформаційно-розважальний екран, який виконує функції керма, навігаційної системи та «мультимедійки». При переході у режим автопілоту місце Hypersquare займає великий панорамний екран, який виїжджає з підлоги автомобіля.

Є у концепту й інші цікавинки. Наприклад, віконна глазур, яку NASA використовує для козирків шоломів астронавтів, та «технологічна смуга» на зовнішній стороні дверей для передачі повідомлень пасажирам, що наближаються.

Читайте також:
Оновлений Peugeot 2008 помічений на тестах майже без камуфляжу – фото

Свою наступну колаборацію Peugeot представить на Тижні дизайну у Мілані, 18-23 квітня. Що це буде, не уточнюється.