X

Pininfarina представила першу у світі електричну баркетту

Тираж 1877-сильного электромобиля Pininfarina B95 Speedster ограничен 10 единицами

На Автомобільному тижні в Монтереї дебютувала перша у світі електрична гіпербаркетта Pininfarina B95. Наклад новинки вартістю 4,8 мільйона доларів обмежений 10 екземплярами. Кожен Pininfarina B95 Speedster виготовлять вручну.

Літера «B» у назві B95 означає barchetta, а «95» — посилання на майбутнє 95-річчя (2025 року) Pininfarina SpA, з якої почалася історія сьогоднішньої Automobili Pininfarina. Крім того, саме у 2025 році почнуть збирати та доставляти клієнтам B95.

Фактично, Pininfarina B95 Speedster — це Battista, але з унікальним налаштуванням. Баркетта використовує ті ж чотири електродвигуни, що сумарно генерують 1877 к.с. та 2360 Нм крутного моменту. З місця до 96 км/год електрична баркетта прискорюється менш ніж за 2 секунди та розвиває максимальну швидкість понад 300 км/год.

Тягова батарея — літій-іонна ємністю 120 кВт•год. Завдяки ріинному охолодженню акумулятор можна заряджати від швидкісних терміналів постійного струму потужністю до 270 кВт. І тут зарядка від 20 до 80% ємності займає 25 хвилин.

Як і у випадку з Battista, B95 пропонує п’ять різних режимів руху з використанням технології Full Torque Vectoring: Calma, Pura, Energica, Furiosa та Carattere. Активуються вони за допомогою поворотного селектора, розташованого поряд із кермом.

Зовнішність новинки розроблена відповідно до філософії дизайну Automobili Pininfarina Pura Design, яку компанія продемонструвала у липні цього року. Основні «фішки» B95 — відсутність вітрового скла, відкрита двомісна кабіна з регульованими аеродинамічними екранами спереду та куполами за спиною кожного з пасажирів. Як кажуть в Automobili Pininfarina, це перші у світі аеродинамічні екрани з електронним регулюванням, дизайн яких натхнен старовинними винищувачами. Також клієнти можуть замовити шоломи з оздобленням у стилістиці гіперкара.

Кузов автомобіля, виставленого на Monterey Car Week, пофарбований у металевий відтінок Bronzo Superga, у поєднанні з глянсово-жовтою секцією Giallo Arneis спереду та на куполі водія. Передній спліттер, бічні панелі під дверима та задній дифузор виготовлені з вуглецевого волокна. Матово-чорні алюмінієві колісні диски діаметром 20 дюймів спереду та 21 дюйм ззаду. Гальмівні супорти пофарбовані у жовтий.

Салон оздоблений жовто-коричневою шкірою та декорований матово-чорним анодованим алюмінієм. Класичні спортивні сидіння обтягнуті шкірою. Підголівники оздоблені картатим текстилем Pied de Poule Houndstooth. На сидіннях, дверних картах та передній панелі — контрастний чорно-коричневий рядок.

Читайте також:
У Китаї тисячі нових електрокарів іржавіють просто неба (відео)

Разом із Pininfarina B95 Speedster компанія привезла у Пеббл-Біч концепти Battista Edizione Nino Farina та Pura Vision.